Buffalo Chicken Sandwiches





It's all about the sauce. When you have the perfect sauce, any food served with it will be delicious. Or should be! Chicken sandwiches in a creamy buffalo sauce in the making.



Cuisine: American

Recipe Resource: Julietta's Creations

Preparing Time: 5 minutes

Resting Time:

Cooking/Baking Time: 10-15 minutes

Serving: 1 large baking sheet


Ingredients: 

  • 1 Baguette bread (Click on link for homemade recipe)

  • 1/2 cup - 1 cup Mozzarella cheese

  • 1 Chicken in a can

  • 4-6 Avocado buffalo sauce (from costco), or to taste

  • 2-4 Mayo, or to taste

  • 1/4 cup Green onions

  • Salt & pepper to taste (optional)



What You'll Need:

  • Large bowl with spatula

  • Cutting board & knife

  • Baking sheet

  • Oven



Instructions:


  1. To prepare the chicken mixture: Add 1 can of chicken (drained) in a large mixing bowl. Fluff it with a fork, breaking up the big pieces. Add about 1/2 cup of mozzarella cheese or more if you wanted + about 1/4 cup of chopped scallions + about 2-4 tbsp of mayo or to taste + 4-6 tbsp of buffalo sauce or to taste + salt & pepper to taste. Mix everything with a spatula and taste test it to see if more buffalo sauce is needed or anything else. It's a little bit spicy so you have to adjust the amount of buffalo sauce to your own personal preference.

  2. To assemble the sandwiches: Cut baguette into thin, small circles. Spread about 2 tbsp of filling on each bread and shape it more neater with a spoon, spatula, fork or even hands if that's easier. Whatever works best for you. ( I think it's easier to shape them with hands for me, so put on a glove or something). Place on baking sheet. Repeat with rest.

  3. Bake at 350 F for about 10-15 minutes or just until cheese melted, bread is lightly toasted and sandwiches are warmed up. That's it folks! Enjoy while warm.



Notes:

Buffalo sauce: Can be substituted with any good quality buffalo sauce.



Storing: If there is any leftovers :) refrigerate in a closed container

Freshness: 1-2 days. Best when fresh but you can finish up some leftovers the next day

Make ahead tips: You can prepare the filling ahead of time and keep in a closed container in the refrigerator for 1-2 days ahead. You can also assemble the sandwiches ahead of time, keep them on a baking sheet and cover them up with plastic wrap in the refrigerator couple hours before serving. Simply just bake them before serving.

Freezing: Has not been tested










*Note that some recipe measurements and proportions are estimates and not all have been measured to precise. Therefore, please adjust recipe measurements and time as necessary  to suit yourself and your family. As we all have different personal tastes, use different ingredients, products and use different  tools.  As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.




Russian Version/Рецепт по-русски:


Сэндвичи с курицей Баффало





Все дело в соусе. Если у вас есть идеальный соус, любая еда, поданная с ним, будет восхитительной. Или должно быть по крайней мере! Сэндвичи с курицей в сливочном соусе из баффало соуса в процессе приготовления.




Кухня: Американская

Автор Кухни: Julietta's Creations

Время подготовки: 5 минут

Время готовки: 10-15 минут

Порция: 1 большой противень




Ингредиенты:

  • 1 хлеб багет (Нажмите на ссылку, чтобы увидеть домашний рецепт)

  • 1/2 стакана - 1 стакан сыра Моцарелла

  • 1 курица в банке

  • 4–6 соуса из авокадо и баффало (от Costco) или по вкусу

  • 2-4 майонеза или по вкусу

  • 1/4 стакана зеленого лука

  • Соль и перец по вкусу (по желанию)



Что Понадобится:

  • Большая миска с лопаткой

  • Разделочная доска и нож

  • Лист для выпечки

  • Печь



Как приготовить:

  1. Чтобы приготовить куриную смесь: добавьте 1 банку курицы (слить воду) в большую миску. Перемешать его вилкой, разбивая крупные кусочки. Добавьте около 1/2 стакана сыра моцарелла или больше, если хотите + около 1/4 стакана нарезанного зеленого лука + примерно 2–4 столовые ложки майонеза или по вкусу + 4–6 столовых ложек соуса из баффало или по вкусу + соль и перец на вкус. Перемешайте все лопаткой и попробуйте на вкус, чтобы узнать, нужно ли еще соуса или чего-нибудь еще. Он немного острый, поэтому количество соуса следует регулировать по своему вкусу.

  2. Чтобы собрать бутерброды: нарежьте багет тонкими кружочками. Выложите примерно по 2 столовые ложки начинки на каждый хлеб и придайте ему более аккуратную форму с помощью ложки, лопаточки, вилки или даже рук, если так проще. Что вам легче всего тем и пользуйтесь. (Думаю, мне проще придать им форму руками, поэтому наденьте перчатку). Поместите на противень. Повторите с остальными.

  3. Выпекайте при температуре 350ф (180с) около 10–15 минут или пока сыр не расплавится, хлеб не поджарится и сэндвичи не разогреются. Вот и все, ребята! Наслаждайтесь, пока они теплые.



Пометки:

Соус из баффало: можно заменить любым соусом из баффало хорошего качества.




Хранение: Если остались остатки :) хранить в холодильнике в закрытом контейнере.

Свежесть: 1-2 дня. Лучше всего, когда он свежий, но остатки можно съесть на следующий день.

Советы cделать заранее: Начинку можно приготовить заранее и хранить в закрытой посуде в холодильнике 1-2 дня наперед. Вы также можете собрать сэндвичи заранее, положить их на противень и накрыть полиэтиленовой пленкой и поставить в холодильник за пару часов до подачи. Просто запеките их перед подачей.

Замораживание: Не было протестировано










 

*Обратите внимание, что некоторые размеры и пропорции в рецепте являются приблизительными и не все измерены с точностью. Поэтому, пожалуйста, корректируйте размеры рецепта и время по мере необходимости, чтобы они подходили вам и вашей семье. Поскольку у всех нас разные вкусы, мы используем разные ингредиенты, продукты и разные инструменты. Поскольку все это может повлиять или изменить результаты и процесс приготовления.