Peach Zephyr
A beautiful, tasty and fluffy in texture dessert called Zephyr. It's a marshmallow like dessert with fruit flavorings. It's very pretty and tasty. Here's an easy recipe to follow to make them. Today I will share with you how to make peach flavor.
Cuisine: Russian
Recipe Resource: Tortodel
Preparing Time: 30-40 minutes
Resting Time: Overnight for best results
Cooking/Baking Time:
Serving: 20-50 pcs (depending on the size)
Ingredients:
70 grams of egg whites
70 grams of sugar
1 tsp of lemon juice (1.5 - 2 tsp for more lemony flavor)
280 grams of sugar
100 ml of water
9-10 grams of agar gelatin
150 grams of peach puree
What You'll Need:
Small saucepan
Kitchen thermometer
Spatula
Food processor/blender
Electric stand mixer with whisk attachment
Instructions:
2.) To prepare your fruit puree: Simply place peaches in a food processor (without core and skin) and blend until smooth mixture.
the speed to medium high and let continue mixing for another couple minutes or until you see the mixture come together
in the middle as a very thick and firm mixture.
zephyr into medium small shapes. Work quickly as the batter will start to set already. Let them rest until completely dried. Usually
Notes:
Agar substitute: CANNOT be substituted with regular gelatin. Regular gelatin is not strong enough and will not work. The texture will be different.
Agar: Make sure you have 100% agar. The strength should be at least 900. If you can't find the strength number, just make sure you have 100% agar without and add ons. That should be ok. To see if you have real agar without any additions, simply check the ingredients list.
Fruit Puree: Can be replaced with a fruit of your choice.
Sieve: Depending on the fruit or berries you are using, you can always sieve through the fruit puree to have a more cleaner, smoother look without any seeds or skins.
Storing: Room temperature in a closed container.
Freshness: Best served 1-3 days. But can be consumed up to a week.
Make ahead tips: N/A
Freezing: After testing, I found out that if properly frozen, it can be frozen for up to couple months.
*Please adjust recipe measurements and time to suit yourself and the liking of your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.
Russian Version/Рецепт по-русски:
Персиковый Зефир
Красивый, вкусный и пышный по текстуре десерт под названием Зефир. Это десерт зефир, с фруктовыми вкусами. Это очень красиво и вкусно. Вот простой рецепт их приготовления. Сегодня я поделюсь с вами, как приготовить с персиковым вкусом.
Кухня: Русская
Ресурс рецепта: Тортодел
Время подготовки: 30-40 минут
Время отдыха: На ночь
Время приготовления/выпекания:
Порция: 20-50 штук (зависимости от размера)
Ингредиенты:
Безе:
70 грамм яичных белков
70 грамм сахара
1 чайная ложка лимонного сока (1,5–2 чайные ложки для более лимонного вкуса)
280 грамм сахара
100 мл воды
9-10 грамм агар-желатина
150 грамм персикового пюре
Что Понадобится:
Маленькая кастрюля
Кухонный термометр
Шпатель
Кухонный комбайн/блендер
Электрический миксер с насадкой-венчиком.
Как приготовить:
Пометки:
Заменитель агара: НЕ МОЖЕТ быть заменен обычным желатином. Обычный желатин недостаточно крепок и не подойдет.
Хранение: Комнатная температура в закрытом контейнере.
Свежесть: Лучше всего подавать в течение 1-3 дня. Но можно хранить до недели.
Советы подготовить заранее: N/A
Замораживание: После тестирования я обнаружила, что при правильной заморозке его можно заморозить на срок до пары месяцев.
*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат приготовление.