Chicken Roll Ups
Cuisine:
Recipe Resource: Svetlana Manakova
Preparing Time: 15 minutes
Resting Time: 30 minutes
Cooking/Baking Time: 30-45 minutes
Serving: 12-15 roll ups
Ingredients:
1-1.5 lbs. of chicken breast
1 pack of soft, small tortillas ( fajita size, about 12-15 pieces)
2-4 0z of cream cheese
3-4 tbsp +3-4 tbsp of mayo, separated
Montreal Steak seasoning to taste
1/3-1/2 cup shredded mozzarella cheese
Chick-fil-a sauce for serving ( or any favorite dipping sauce)
Baking dish with aluminum foil
Oven toaster or regular oven
Medium bowl with spatula
Cutting board & knife
Long spatula or butter knife
Instructions:
1.) To prepare the chicken: Slice chicken into thin strips or pieces and place in a medium size bowl. Season with Montreal steak seasonings to taste and add about 3-4 tbsp of mayo or as much as needed to fully coat all chicken. Mix with a spatula until all is evenly coated. Place in the refrigerator to marinade for at least 30 minutes or so. (If you are preparing this ahead of time, you can simply skip the marinating step.)
Tortillas: If you don't have small fajita size ones, you can simply replace with burrito or any other ones you have. You can simply cut the roll ups in half for smaller sizes if you wish, or leave as is.
Marinade: I like to prepare this meal for breakfast for my family. And to save time, I like to prepare this and assemble the night before. Therefore, the following morning I can just simply place it to bake. If doing like this, you may skip the marinade resting time as it will stand and marinade in the refrigerator already.
Single Layer: Make sure to layer your roll ups only on one layer, if you place roll ups one on top of the other note that tortillas can take longer to bake.
Baking: If you need to speed up the process you can bake at 400 F for 25-35 minutes or until cooked through.
Storing: Refrigerate, covered
Freshness: 2-3 days
Make ahead tips: Can be prepared ahead of time and kept in refrigerator until ready to be cooked
Freezing: Personally have not tested yet, but I would assume that it should freeze uncooked or cooked either way just fine!
*Please adjust recipe measurements and time to suit yourself and the liking of your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.
Russian Version/Рецепт по-русски:
Куриные рулеты
Вкусные куриные рулеты из простых ингредиентов. Это идеальное решение для более сытного завтрака или просто гарнира, или закуски к любому блюду! Подходит для гостей, семьи и детей тоже очень любят!
Кухня:
Ресурс рецепта: Светлана Манакова
Время подготовки: 15 минут
Время отдыха: 30 минут
Время приготовления/выпекания: 30-45 минут
Порция: 12-15 рулетов
Ингредиенты:
- 1-1,5 фунта. из куриной грудки (450 - 680 грамм )
- 1 упаковка мягких маленьких лепешек (размер фахита, примерно 12-15 штук)
- 2-40 г сливочного сыра
- 3-4 столовые ложки + 3-4 столовые ложки майонеза, отдельно
- Приправа для стейка «Монреаль» по вкусу
- 1/3-1/2 стакана тертого сыра моцарелла
- Соус чик-фил-а для подачи (или любой любимый соус для макания)
Что Понадобится:
- Форма для запекания с алюминиевой фольгой
- Духовка тостер или обычная духовка
- Средняя миска с лопаткой
- Разделочная доска и нож
- Длинная лопатка или нож для масла.
Как приготовить:
Приготовление курицы: нарежьте курицу тонкими полосками или кусочками и поместите в миску среднего размера. Приправьте приправами для стейка «Монреаль» по вкусу и добавьте около 3–4 столовых ложек майонеза или столько, сколько необходимо, чтобы полностью покрыть всю курицу. Перемешайте лопаткой, пока все не будет равномерно покрыто. Поставьте в холодильник мариноваться минимум на 30 минут. (Если вы готовите заранее, вы можете просто пропустить этот шаг.)
Хранение: В холодильнике, под крышкой
Свежесть: 2-3 дня
Советы подготовить заранее: можно приготовить заранее и хранить в холодильнике до готовности.
Замораживание: Лично еще не проверяла, но предполагаю, что он отлично заморозится в сыром или приготовленном виде в любом случае!
*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат приготовление.