Horn Cream Puffs
Beautiful dessert for any occasion. These used to be popular at Russian weddings. These are quick to make. But most important they are very delicious. Perfect sweetness with a hint of lemon flavor. Absolutely tasty! Kids love it too!
Cuisine: Russian
Recipe Resource: Natasha's Kitchen
Preparing Time: 20-30 minutes
Resting Time:
Cooking/Baking Time: 10-15 minutes
Serving: 60 cream puffs
Ingredients:
1 package of puff pastry (2 sheets), thawed
8 oz cool whip
4 oz cream cheese, softened
3 tbsp sugar
2 tbsp lemon juice
Powdered sugar for dusting
What You'll Need:
Horn mold
Baking sheet
Oven
Pastry cutter
Electric stand mixer or hand mixer and bowl
Spatula
Pastry bag with nozzle
Sifter
Rolling Pin
Instructions:
Preheat oven to 400 F.
To prepare the puff pastry horns: Using one puff pastry sheet at a time (keep the second one in the refrigerator or under a towel), using a pastry cutter cut the sheet in two thirds where the creases were. Then cut each strip into 10 pieces making 30 strips in total.
Take one strip and roll it up and down to make it at longer with a rolling pin.
Then take the strip and pinch at the very top of one horn mold, where the pointy part is. Then roll it all around diagonally around the mold until you used up all the dough. Wrap the end over a layer so it's not sticking out and press to help it stick to it. Place on a prepared baking sheet with the end facing down so it doesn't stick out and puff up.. Repeat until you used up all the dough strips.
Bake at 400 for 10-15 minutes or until lightly golden. Let cool slightly. Remove from molds and let cool completely.
To prepare the cream: In a bowl of an electric stand mixer bowl, combine 4 oz cream cheese (make sure it's soft)+ 3 tbsp of sugar + 2 tbsp of lemon juice and beat for a minute or two until combined.
Using a spatula, fold in 8 oz of cool whip until everything is combined.
Fill a pastry bag with any nozzle and transfer your cream in there. Pipe cream into all cream puffs.
Dust all cream puffs before serving.
Notes:
Horn molds: Here's a link to the ones I have, but you can use any similar ones, even cannoli ones should work too
https://www.amazon.com/dp/B09XMPMF46?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1
Cool Whip: Make sure your cream is completely thawed and not frozen. Frozen cool whip will cause cream to leak out from the horn puffs.
Folding: You need to just gently fold the mixture together, there's no need to continue beating it with a mixer, heavy beating can make the cream too soft and runny.
Transferring cream into pastry bag: I find it easier to transfer cream in a pastry bag by placing it in a tall cup and folding the edges around it. That makes it less messy and easier.
Storing: Refrigerate, covered
Freshness: 1-2 days, cream will soften up the cream puffs if it stands long.
Make ahead tips: Cream puffs without the cream can be prepared ahead of time and kept in a closed container for up to a week.
Freezing: Personally has not been tested, but should be able to freeze well without the cream.
*Please adjust recipe measurements and time to suit yourself and the liking of your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.
Russian Version/Рецепт по-русски:
Слоеные трубочки с кремом
Кухня: Русская
Ресурс рецепта: Natasha's Kitchen
Время подготовки: 20-30 минут
Время отдыха:
Время приготовления/выпекания: 10-15 минут
Порция: 30 трубочек
Ингредиенты:
1 упаковка слоеного теста (2 листа), разморозить
Взбитый сладкий крем (cool whip) 8 унций (226 гр)
4 унции сливочного сыра, размягченного (113 гр)
3 ст л сахара
2 ст л лимонного сока
Сахарная пудра для посыпки
Что Понадобится:
Форма для трубочек
Лист для выпечки
Печь
Кондитерских ножик
Электрический стационарный миксер или ручной миксер и чаша
шпатель
Кондитерский мешок с насадкой
просеиватель
Скалка
Как приготовить:
Разогрейте духовку до 400 ф. (204 с).
Чтобы приготовить трубочки из слоеного теста: Используя по одному листу слоеного теста (второй держите в холодильнике или под полотенцем), с помощью формочки для теста разрежьте лист на две трети там, где были складки. Затем разрежьте каждую полоску на 10 частей, всего получится 30 полосок.
Возьмите одну полоску и раскатайте ее вверх и вниз, чтобы она стала длиннее, с помощью скалки.
Возьмите полоску и защипните в самом верху одной роговой формы, где находится заостренная часть. Затем заплетите его по диагонали вокруг формы, пока не израсходуете все тесто. Оберните конец слоя, чтобы он не торчал, и прижмите, чтобы он приклеился к нему. Положите на подготовленный противень концом вниз, чтобы он не торчал и не надувался. Повторяйте, пока не израсходуете все полоски теста.
Выпекать при 400 ф. (204 с). 10-15 минут или до легкого золотистого цвета. Дайте немного остыть. Выньте из форм и дайте полностью остыть.
Чтобы приготовить крем: В чаше электрического миксера смешайте 4 унции сливочного сыра (убедитесь, что он мягкий) + 3 столовые ложки сахара + 2 столовые ложки лимонного сока и взбивайте в течение минуты или двух, пока не смешается.
Используя шпатель, сложите 8 унций взбитого крема, пока все не смешается.
Наполните кондитерский мешок любой насадкой и переложите туда крем. Выдавить крем во все слоеные трубочки.
Перед подачей посыпьте все трубочки сахарной пудрой.
Пометки:
Формы для трубочек: Вот ссылка на те, которые у меня есть, но вы можете использовать любые похожие, даже канноли тоже должны подойти
https://www.amazon.com/dp/B09XMPMF46?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1
Взбитый крем: Убедитесь, что ваш крем полностью разморожен, а не заморожен. Замороженный крем приведет к вытеканию крема из трубочек. Смешивание: вам нужно просто аккуратно смешать смесь, нет необходимости продолжать взбивать ее миксером, сильное взбивание может сделать крем слишком мягким и жидким. Перекладывание крема в кондитерский мешок: мне проще переложить крем в кондитерский мешок, поместив его в высокий стакан и загнув края вокруг него. Это делает работу менее грязным и более легким.
Хранение: В холодильнике, под крышкой
Свежесть: 1-2 дня, крем размягчит трубочки, если долго постоит.
Советы подготовить заранее: Трубочки без крема можно приготовить заранее и хранить в закрытой посуде до недели.
Замораживание: Лично не проверяла, но должно хорошо замерзнуть если без крема.
*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат приготовление.