Homemade Croutons
If you have leftover bread that nobody wants in your fridge, make some delicious croutons for salads, soups and more! A clever way to
save those breads!
Cuisine: American
Recipe Resource: Platingsandpairings.com
Preparing Time: 5-10 minutes
Resting Time:
Cooking/Baking Time: 15-20 minutes
Serving: 4-6
Ingredients:
4 cups bread
1/3 cup extra virgin olive oil
2 tsp Italian seasoning
1 tsp garlic powder
1 tsp salt
1/2 tsp or less black pepper
What You'll Need:
Cutting board & knife
Baking sheet with silicon mat or parchment paper
Large mixing bowl
Instructions:
1) Preheat oven to 375 F.
2) Dice all bread into small cubes. Transfer in a large mixing bowl. Add 1/3 cup olive oil + 2 tsp Italian seasonings + 1 tsp garlic powder + 1 tsp salt + 1/2 tsp black pepper. Toss all around to mix all evenly. Transfer to a baking sheet and spread all around to get an even layer. Spread into another baking sheet if it's over crowded.
3( Bake for 15-20 minutes or until good golden color. Let cool. Transfer to a Ziplock bag or container with a lid.
Notes:
Extra Virgin Olive Oil: Can be replaced with regular olive oil (or any other favorite if you wish)
Italian seasonings : can be replaced with any other dry herbs
Storing: Keep in a container or Ziplock bag in room temperature for up to a week or a in the refrigerator for couple weeks.
Freshness: Up to a week
Make ahead tips: N/A
Freezing: You can freeze these for months.
*Please adjust recipe measurements and time to suit yourself and the liking of your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.
Russian Version/Рецепт по-русски:
Домашние Сухари

Если в вашем холодильнике есть остатки хлеба, которые никому не нужны, приготовьте вкусные сухари для салатов, супов и многого
другого! Умный способ спаси эти хлеба!
Кухня: Американская
Ресурс рецепта: Platingsandpairings.com
Время подготовки: 5-10 минут
Время отдыха:
Время приготовления/выпекания: 15-20 минут
Порция: 4-6
Ингредиенты:
4 стакана хлеба
1/3 стакана оливковое масло первого отжима
2 ч л итальянской приправы
1 чайная ложка чесночного порошка
1 чайная ложка соли
1/2 чайной ложки или меньше черного перца
Что Понадобится:
Разделочная доска и нож
Противень с силиконовым ковриком или пергаментной бумагой
Большая чаша для смешивания
Как приготовить:
итальянских приправ + 1 ч.л. чесночного порошка + 1 ч.л. соли + 1/2 ч.л. черного перца. Перемешайте все вокруг, чтобы все
смешалось равномерно. Переложите на противень и распределите по всему периметру, чтобы получился ровный слой.
Переложите на другой противень, если он слишком переполнен.
Пометки:
Оливковое масло первого отжима: можно заменить обычным оливковым маслом (или любым другим, если хотите). Итальянские приправы: можно заменить любыми другими сухими травами
Хранение:Хранить в контейнере или пакете с замком при комнатной температуре до недели или в холодильнике пару недель
Свежесть: до недели
Советы подготовить заранее: N/A
Замораживание: Вы можете заморозить их на несколько месяцев.
*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат
приготовление.