Buttery Garlic Sliced Potatoes
Crisp layers of potatoes with seasonings, herbs and grated cheese. Very appealing, very tasty homemade potatoes serving at your home.
Cuisine: Sweden
Recipe Resource: Cookingclassy.com/Julietta's Creations
Preparing Time: 5-7 minutes
Resting Time:
Cooking/Baking Time: 60-75 minutes
Serving: 6-8 potatoes
Ingredients:
6-8 golden potatoes
Drizzle of extra virgin olive oil or about 2 tbsp
4-6 tbsp of butter, melted
2 garlic cloves, minced
Sprinkle of Italian seasonings
Salt & Pepper to taste
Grated parmesan cheese
Parsley for garnish
What You'll Need:
Brush
Oven
Baking sheet, pan or aluminum foil
Cutting board & knife
Instructions:
Preheat oven to 425 F. Line a baking sheet, pan or foil to catch any oil drips.
To prepare the potatoes: Wash and dry potatoes. Cut each potato into thin slices without cutting all the way to the bottom. So it wont fall apart. Drizzle with oil and brush all around and inside the slices of the potato's. Carefully not breaking it. Sprinkle with some salt & pepper.
To bake the potatoes: Place it in the oven right on the rack and bake for 50-55 minutes at 425 F or until potatoes are lightly golden and slices begin to crack open.
To prepare the butter: Check the potatoes to see if they are baked through or almost there. Now prepare the butter. Mix together 4-6 tbsp of melted butter + 2 minced garlic cloves and Italian seasonings to taste. Brush all over the potatoes and in between layers. Sprinkle with some parmesan cheese on the top and continue to bake for another 10-20 minutes or until crisp, golden and baked through. Serve warm.
Notes:
1. You can replace Italian Seasonings with Rosemary, Thyme and Parsley.
Storing: Once cooled to room temperature, refrigerate covered
Freshness: 2-3 days
Make ahead tips: N/A
Freezing: N/A
*Please adjust recipe measurements and time to suit yourself and the liking of your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.
Russian Version/Рецепт по-русски:
Картофель, нарезанный маслянистым чесноком
Кухня: Швеция
Ресурс рецепта: Cookingclassy.com/Julietta's Creations
Время подготовки: 5-7 минут
Время отдыха:
Время приготовления/выпекания: 60-75 минут
Порция: 6-8 картошки
Ингредиенты:
6-8 золотых картофелин
Капля оливкового масла или около 2 столовых ложек
4-6 столовых ложек сливочного масла, растопленного
2 зубчика чеснока, измельчить
Посыпать итальянскими приправами
Соль и перец по вкусу
Тертый сыр пармезан
Петрушка для украшения
Что Понадобится:
Кисточка
Печь
Противень, или алюминиевая фольга
Разделочная доска и нож
Как приготовить:
Разогрейте духовку до 425 ф (218 с). Застелите противень, форму или фольгу, чтобы собрать капли масла.
Для приготовления картофеля: Вымойте и обсушите картофель. Нарежьте каждую картофелину тонкими ломтиками, не дорезая до дна. Так, чтобы не развалится. Сбрызните маслом и смажьте все вокруг и внутри ломтиков картофеля. Аккуратно не сломав. Посыпьте солью и перцем.
Чтобы запечь картофель: поместите их в духовку прямо на решетку и запекайте в течение 50–55 минут при 425ф (218с) или до тех пор, пока картофель не станет слегка золотистым, а ломтики не начнут трескаться.
Чтобы приготовить масло: Проверьте картофель, чтобы увидеть, пропеклись ли они насквозь или почти пропеклись. Теперь подготовьте сливочное масло. Смешайте 4-6 столовых ложек растопленного сливочного масла + 2 измельченных зубчика чеснока и итальянские приправы по вкусу. Смажьте картофель по всей поверхности и между слоями. Посыпьте сверху небольшим количеством сыра пармезан и продолжайте выпекать еще 10-20 минут или до хрустящей корочки, золотистого цвета и пропекания. Подавать теплым.
Хранение: После остывания до комнатной температуры поставить в холодильник под крышкой
Свежесть: 2-3 дня
Советы подготовить заранее: N/A
Замораживание: N/A
*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат приготовление.