Garlic Dressed Eggs
Garlicy, creamy filled eggs is a perfect addition to the table. Serves well with any dish, we love it especially with soups.
Cuisine: Russian
Recipe Resource: Julietta's Creations
Preparing Time: 10 minutes
Resting Time: 22 minutes
Cooking/Baking Time: 5 minutes
Serving: 10 dressed eggs
Ingredients:
- 5 eggs
- 2-3 garlic cloves (or to taste)
- 2-3 tbsp of mayo ( or to taste)
- Salt & pepper to taste
- Fresh herbs for garnish (optional)
What You'll Need:
Small Pot with water
Bowl & Spoon
Piping Bag
Serving dish
Garlic Presser
Cutting board & knife
Instructions:
To Prepare the eggs: Place 5 eggs in a small pot and fill it with water until all eggs are fully covered. Place on the stove on high heat and bring to a boil. Turn the heat to off. Close the lid and let stand undisturbed for 12 minutes. Once time, transfer the eggs to a different bowl. Add ice cubes and let run under freezing cold water for another 10 minutes or so or until eggs are fully cooled.
To prepare the eggs: Take one egg, tap it on the kitchen counter and peel off the shells on the egg. Carefully not breaking the whole egg. Rinse with water and wipe clean. Repeat with the rest of the eggs.
Then, slice the eggs in half long way. Take a small spoon or measuring spoon and scoop out all the yellow egg yolk and transfer to a clean bowl. Carefully not breaking the egg. Place the white eggs on a prepared serving tray or platter. Repeat with the rest of the eggs.
To prepare the filling: Peel, wash and press through 2-3 garlic cloves into the bowl with egg yolks. Add 2-3 tbsp of mayo and a sprinkle of salt & pepper to taste. Using as spatula or fork mix all around, pressing the egg yolks and creaming them around to break them up. You want the mixture to be creamy, add more mayo as necessary.
To assemble: Transfer mixture to a prepared piping bag with a star or any favorite nozzle. Pipe into each egg white. Top with herbs if desired and serve. Chill in the refrigerator if not serving right away.
Storing: Refrigerate, covered
Freshness: 2-3 days
Make ahead tips: You can prepare several hours before (or within that day) and let chill until ready to be served.
Freezing: Not recommended
*Please adjust recipe measurements and time to suit yourself and the liking of your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.
Russian Version/Рецепт по-русски:
Яйца с чесноком

Яйца с чесночно-сливочной начинкой станут прекрасным дополнением к столу. Хорошо сочетается с любыми блюдами, особенно с супами.
Кухня: Русская
Ресурс рецепта: Julietta's Creations
Время подготовки: 10 минут
Время отдыха: 22 минуты
Время приготовления/выпекания: 5 минут
Порция: 10 яиц
Ингредиенты:
5 яиц
2-3 зубчика чеснока (или по вкусу)
2-3 столовые ложки майонеза (или по вкусу)
Соль и перец по вкусу
Свежая зелень для украшения (по желанию)
Что Понадобится:
Небольшой ковш или кастрюля с водой
Чаша и ложка
Кондитерский мешок
Блюда для подачи
Пресс для чеснока
Разделочная доска и нож
Как приготовить:
Чтобы подготовить яйца: положите 5 яиц в небольшую кастрюлю и залейте водой, пока все яйца не будут полностью покрыты. Поставить на плиту на сильный огонь и довести до кипения. Выключите плету. Закройте крышку и дайте постоять не трогая в течение 12 минут. Переложите яйца в другую миску. Добавьте кубики льда и дайте постоять под ледяной водой еще примерно 10 минут или пока яйца полностью не остынут.
Чтобы приготовить яйца: возьмите одно яйцо, постучите им о кухонный стол и очистите яйцо от скорлупы. Аккуратно, не ломая яйцо. Промойте водой и протрите насухо. Повторите с остальными яйцами.
Затем разрежьте яйца вдоль пополам. Возьмите маленькую ложку или мерную ложку и вычерпайте весь желтый яичный желток и переложите в чистую миску. Аккуратно, не ломая яйцо. Положите белые яйца на подготовленный поднос или блюдо. Повторите с остальными яйцами.
Приготовить начинку: Очистить, вымыть и выдавить 2-3 зубчика чеснока в миску с яичными желтками. Добавьте 2-3 столовые ложки майонеза и щепотку соли и перца по вкусу. Используя лопатку или вилку, перемешайте все вокруг, вдавливая яичные желтки, чтобы разломать их. Нужно чтобы смесь была кремовой, добавьте больше майонеза по мере необходимости.
Для сборки: Переложите смесь в подготовленный кондитерский мешок со звездой или любой другой насадкой. Выдавить в каждый яичный белок. Посыпать зеленью по желанию и подавать. Охладите в холодильнике, если не подаете сразу.
Хранение: В холодильнике, под крышкой
Свежесть: 2-3 дня
Советы подготовить заранее: Вы можете приготовить его за несколько часов до подачи (или в течение этого дня) и держать в холодильнике до подачи.
Замораживание: Не рекомендуется
*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат приготовление.