Piroshky Dough (To Bake in the Oven)

 

Make this yeast dough for any kind of piroshky fillings - sweet or savory. Make this in a mixer stand, bread maker or even by hand. Any method works. The result will be soft, bread like piroshky with a filling of your choice. This method is used for baking piroshky in the oven.


Cuisine: Russian

Recipe Resource: Julietta's Creations (My childhood, mom's recipe)

Preparing Time: 15 minutes

Resting Time: 2-4 hours

Cooking/Baking Time: 15-25 minutes

Serving: 1-2 baking sheets


Ingredients: 

Dough:
  • 2 tbsp of cooking oil

  • 1 cup of warm milk (barley warm) or water works too

  • 1/2 tsp salt

  • 1 1/2 tbsp sugar

  • 1 egg

  • 1 tsp dry active yeast

  • 2 1/2 +/- cups of all purpose flour

Top:
  • 1 egg

Filling:
  • Filling of your choice (Some of the popular ideas are cabbage, potatoes, meat, ham & cheese, eggs, etc.)



What You'll Need:

  • Breadmaker, electric stand mixer with paddle attachment

  • Baking sheets with silicon mats or parchment papers

  • Large heat proof bowl with plastic wrap and pastry brush

  • Toaster oven (optional)


Instructions:


  1. Instructions for using a breadmaker: Place all of the dough ingredients in the bread containers. All at once. Place in the bread maker machine and set to the dough option which is about 1 hours 30 minutes. That's it. Let it do it's magic. It will do all the work for you. It will mix it and rise it for you. Only thing is you need to make sure you have just the right of flour in their to form the right dough. So it may take some time before you get to know your bread maker.

  2. Instructions for using a electric stand mixer: Place 1 cup of warm milk in the bowl of the mixer. Sprinkle 1 tsp of yeast and let stand for about 10-15 minutes to active the yeast. It should bubble, foam up or smell alot like yeast.

  3. To the bowl in the mixer add 1/2 tsp salt + 2 tbsp oil + 1 1/2 tbsp sugar + 1 egg. Mix with the paddle attachment until everything is combined well. Start adding by little amounts about 2-3 cups of flour or just enough to form dough into an elastic ball. It should come together easily and not be sticking to the sides of the bowl anymore.

  4. In a large bowl drizzle some cooking oil and brush all around. Transfer dough into the bowl and cover with plastic wrap. Let sit at room temperature or in a warm place or oven for about 1-2 hours or until doubled in volume. My toaster oven has a proofing option at 90 F and i let it sick for about 1 hour until it's doubled in volume.

  5. That's it for the dough. Prepare your filling while it's proofing. Once dough has risen, add filling and shape piroshky. Bake at preheated oven at 350 for 15-25 minutes or until golden and toothpicks comes out clean.



Storing: Refrigerated, covered

Freshness: 2-3 days

Make ahead tips: N/A

Freezing: N/A





*Please adjust recipe measurements and time to suit yourself and the liking of your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.





Russian Version/Рецепт по-русски:


Тесто для Пирожков (для выпечки в духовке)



Делайте из этого дрожжевого теста любые начинки для пирожков – сладкие или несладкие. Сделайте это в миксере, хлебопечки или даже вручную. Любой метод подойдет. В результате получится мягкий хлеб, для пирожков с начинкой на любой ваш выбор. Этот способ используется для выпечки пирожков в духовке.




Кухня: Русская

Ресурс рецепта: Julietta's Creations (моё детство, мамин рецепт)

Время подготовки: 15 минут

Время отдыха: 2-4 часа

Время приготовления/выпекания: 15-25 минут

Порция: 1-2 противня




Ингредиенты:


Тесто:

  • 2 столовые ложки растительного масла
  • 1 стакана теплого молока (теплого ячменя) или воды тоже подойдет
  • 1/2 чайной ложки соли
  • 1 1/2 ст л сахара
  • 1 яйцо
  • 1 чайная ложка сухих активных дрожжей
  • 2 1/2 +/- стакана муки

Смазки:
  • 1 яйцо
Начинка:
  • Начинка на ваш выбор (Некоторые из популярных идей: капуста, картофель, мясо, ветчина и сыр, яйца и т. д.)




Что Понадобится:

  • Хлебопечка, электрический миксер с лопастной насадкой

  • Противни с силиконовыми ковриками или пергаментной бумагой

  • Большая жаростойкая миска с пищевой пленкой и кисточкой для выпечки

  • Тостер печь (по желанию)



Как приготовить:

  1. Инструкции по использованию хлебопечки: Поместите все ингредиенты для теста в форму для выпечки хлеба. Все сразу. Поместите в хлебопечку и установите режим «тесто» примерно на 1 час 30 минут. Вот и все. Пусть это волшебство сделает всю работу за вас. Оно смешает его и даст тесту подойти. Единственное, вам нужно убедиться, что у вас есть именно то количество муки, которое нужно для формирования правильного теста. Поэтому может пройти некоторое время, прежде чем вы познакомитесь со своей хлебопечкой.

  2. Инструкции по использованию электрического миксера: Налейте 1 стакан теплого молока в чашу миксера. Насыпьте 1 чайную ложку дрожжей и дайте постоять около 10-15 минут, чтобы дрожжи активировались. Оно должно пузыриться, пениться или сильно пахнуть дрожжами.

  3. В миску в миксере добавить 1/2 ч.л. соли + 2 ст.л. растительного масла + 1 1/2 ст.л. сахара + 1 яйцо. Смешайте с помощью насадки-лопасти, пока все хорошо не смешается. Начните добавлять небольшими порциями примерно 2-3 стакана муки или ровно столько, чтобы тесто стало эластичным. Он должен легко собираться и больше не прилипать к стенкам миски.

  4. В большую миску налейте немного растительного масла и смажьте все вокруг. Переложите тесто в миску и накройте пищевой пленкой. Дайте постоять при комнатной температуре или в теплом месте или в духовке примерно 1-2 часа или пока объем не удвоится. В моей тостерной печи есть опция расстойки при температуре 90 ф (32 c), и я даю ей постоять около 1 часа, пока она не удвоится в объеме.

  5. Это всё для теста. Приготовьте начинку, пока оно подымается. Когда тесто поднимется, добавить начинку и сформировать пирожки. Выпекать в предварительно разогретой до 350 духовке 15-25 минут или до золотистого цвета, а зубочистки не будут выходить чистыми.



Хранение: В холодильнике, под крышкой

Свежесть: 2-3 дня 

Советы подготовить заранее: N/A

Замораживание: N/A



*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат приготовление.