Lazy Cherry Cheesecake
This is one of the most easiest cheesecakes I've ever made. I use to do this cheesecake often, just because it was quick to prepare and the ingredients are simple as well. Most important, the cheesecake is really good too. This wont replace the original cheesecake of course. But this is a lazy method for a quick dessert. I hope you will find this enjoyable as well.
Cuisine: American
Kitchen Author: Julietta's Creations
Preparing Time: 20-30 minutes
Cooking Time: 20 minutes
Serving: 1 cake (1 medium dish, about 9.5x7.5")
Ingredients:
Crust:
- 1 cup Graham Crackers (8 full cookie pieces)
- 5 tbsp Butter, melted
Cream:
- 8 oz Cool Whip
- 8 oz Cream Cheese, softened
Topping:
- 1 can (21 oz) of cherry pie filling
- More whipping cream to garnish (optional)
What You'll Need:
- A round or rectangle (about 9.5x7.5") or even square baking dish
- A spatula or knife
- Electric stand mixer with bowl and whisk, paddle attachment
- Small sauce pan
- Food processor
Instructions:
1) Preheat oven to 300 F. Prepare a baking dish that you will be serving in and set it aside.
2) To prepare the crust: Place 1 cup of graham crackers in a food processor and pulse until cookies are broken up into small crumbs. Place 3-4 tbsp of butter in a small sauce pan and melt on low heat. (Or microwave it until melted). Add graham crackers crumbs into melted butter and mix with a spatula until evenly combined. Transfer the cookie crumbs with melted butter into the prepared baking dish and spread it around the bottom of the dish pressing against the bottom with your hands to make it stick to each other and the dish. At the end it should look like one big cookie crumb. Place in the preheated oven and bake for about 20 minutes so the cookie crumbs could slightly stick together. Set aside to cool.
3) To prepare the cream: Place 8 oz of softened cream cheese in a clean dry bowl of an electric stand mixer and mix on medium high speed with the paddle attachment until cream cheese is mixed well. About 5-7 minutes. Scrap down the bowl with a spatula if necessary. Add 8 oz of cool whip to the cream cheese and switch attachment to whisk and whisk until everything is combined well, about 3 minutes. Transfer cream into prepared baking dish on top of the cookie crumbs and spread it evenly with a spatula or knife. Set aside.
4) The last step is to open a can of cheery pie filling and pour it over the cream in the baking dish. Spread the cherry sauce and cherries evenly over the top of the dish. That's it! It's really simple and easy to make. Place in refrigerator until ready to serve. Whip up some more whipping cream for garnish if desired before serving. Enjoy with some tea!
Storing: Refrigerated
Freshness: 2-3 days
Make ahead tips: You can crumble cookies ahead of time and keep in a closed container. You can prepare the cream cheese filling ahead of time and keep in a container in the refrigerator couple days in advance.
*Please adjust recipe, measurements and time to yourself by your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and process of the cooking.
Russian Version/Рецепт по-русски:
Ленивый вишневый чизкейк
Это один из самых простых чизкейков, которые я когда-либо делала. Я часто делаю этот чизкейк, просто потому, что он быстро готовится, а ингредиенты просты. Самое главное, чизкейк тоже очень хорош. Это, конечно, не заменит оригинальный чизкейк. Но это ленивый способ быстрого десерта. Я надеюсь, что вы найдете это приятным, а также.
Кухня: Американская
Автор Кухни: Julietta's Creations
Время подготовки: 20-30 минут
Время готовки: 20 минут
Порция: 1 торт (размер примерно 9.5x7.5)
Ингредиенты:
Корж:
- 1 стакан печенье "Graham Crackers" (8 полных кусочков печенья)
- 5 ст л сливочного масла, растопленного
- 8 унций взбитого крема (226 гр)
- 8 унций сливочного сыра, размягченного (226 гр)
- 1 банка (21 унция, 595 гр) начинки для вишневого пирога
- Больше крема для украшения (по желанию)
Что Понадобится:
- Круглая или прямоугольная (около 9,5x7,5 дюймов) или даже квадратная форма для выпечки.
- Шпатель или нож
- Электрический миксер с чашей и венчиком, насадка-лопатка
- Маленькая кастрюля или ковш
- Кухонный комбайн
Как приготовить:
1) Разогрейте духовку до 300 ф (148 c). Подготовьте форму для выпечки, в которой вы будете подавать, и отложите ее в сторону. 2) Чтобы приготовить корж: Поместите 1 стакан печенье в кухонный комбайн и взбивайте, пока печенье не превратится в мелкие крошки. Положите 3-4 столовые ложки сливочного масла в небольшую кастрюлю и растопите на медленном огне. (Или разогрейте его, пока он не растает в микроволновке). Добавьте крошки в растопленное масло и перемешайте лопаткой до однородной массы. Переложить крошку печенья с растопленным маслом в подготовленную форму для запекания и распределить по дну формы, прижимая руками ко дну, чтобы они прилипли друг к другу и к блюду. В итоге должно получиться одно большое печенье. Поставить в разогретую духовку и выпекать около 20 минут, чтобы крошки печенья немного слиплись. Отложите остывать.
3) Для приготовления крема: Поместите 226 гр размягченного сливочного сыра в чистую сухую чашу электрического миксера и перемешайте на средней скорости с насадкой-лопаткой, пока сливочный сыр не станет хорошо перемешанным. Около 5-7 минут. При необходимости соскребите миску лопаткой. Добавьте 226 гр холодного взбитого крема к сливочному сыру, переключите насадку на венчик и взбивайте, пока все хорошо не смешается, около 3 минут. Переложите крем в подготовленную форму для запекания поверх крошки печенья и равномерно распределите шпателем или ножом. Отложите.
4) Последний шаг — открыть банку с начинкой для пирога и вылить ее сверху крема в форме для подачи. Равномерно распределите вишневый соус и вишню поверх блюда. Вот и все! Это действительно просто и легко сделать. Поставьте в холодильник до готовности к подаче. Взбейте еще немного взбитых сливок для украшения, если хотите, перед подачей на стол. Наслаждайтесь с чаем! Хранение: в холодильнике Свежесть: 2-3 дня Советы по приготовлению заранее: вы можете заранее раскрошить печенье и хранить его в закрытом контейнере. Вы также можете приготовить начинку из сливочного сыра заранее и хранить в контейнере в холодильнике пару дней.
*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт, пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат приготовление.