Turkey Pinwheels

Turkey Pinwheels

Quick, easy and tasty pinwheels for any occasion. Made from yeast dough and topped with turkey breast & cheese. Very simple but yet delicious and perfect for an appetizer or party. Try for yourself! 




Cuisine: American

Recipe Resource: Simply Home Cooked

Preparing Time: 20 minutes

Proofing Time:  1 hour - 2 hours

Cooking Time: 15 minutes

Serving: 4-5 





Ingredients:


Dough:

  • 1 cup milk
  • 1/2 tbsp sugar
  • 1 tsp yeast
  • 2 tbsp unsalted butter, melted
  • 1 tsp salt
  • 2 1/2 cups flour
  • Drizzle of oil for the bowl
Filling:
  • 1 package of Boursin Garlic and cheese spread (or Substitute with 2-3 minced garlic cloves + pinch of salt and with 4-6 oz of cream cheese)
  • 12 slices of provolone cheese
  • 12 slices of smoked turkey or your favorite 




Tools Used:
  • Electric stand mixer with whisk & hook attachments to prepare dough
  • Large silicon mat or clean working area 
  • Rolling Pin
  • Plastic wrap or towel to cover the bowl
  • Muffin pans or baking sheets with silicon mats or parchment paper




Directions:

1)    To prepare the dough: In the bowl of an electric stand mixer add 1 cup of warm milk + 1/2 tbsp sugar + 1 tsp yeast + 2 tbsp of melted, cooled butter (make sure it's not hot when adding it to the bowl mixture) + 1 tsp salt and whisk until combined.  (If you have the time let the yeast puff in warm milk with sugar before adding other ingredients). Switch the attachment to hook. Add 2 1/2 cups flour or how much your dough needs to form dough. Add by little amounts so you don't add too much flour and over mix your dough. The dough is ready when it no longer sticks to your hands but is still elastic, soft and smooth. Remove dough from the bowl, drizzle a little of cooking oil and rub it against the bottom and sides of the inside of the bowl. Place the dough back into the bowl and cover with plastic wrap or towel. Let sit at room temperature for at least 30 minutes. (Speed up the process by covering with a warm towel or placing it in a warm oven)

2)    Preheat oven to 350 F. Once dough has puffed in volume, it's ready to be worked with. Remove dough to a large silicon mat or a clean workspace area. Knead the dough couple times. Divide the dough in half. Roll out each piece into a large rectangle. About 6" wide x 9" long. Spread half of 1 package of garlic & cheese spread evenly around the dough. (If substituting with cream cheese & garlic. Simply take 2-3 minced garlic cloves + pinch of salt and with 4-6 oz of cream cheese). Place 6 pieces of provolone cheese evenly over the spread. Top with 6 turkey slices. Roll the dough into a roll pinching the sides of the creases. Cut the roll into equal size pieces (about 1-2 inches each) and transfer to baking sheet or muffin pan if you wish. Repeat with the other piece of dough. Cover with plastic wrap and let sit for 30 minutes. 

3)    Bake at 350 F for 20-25 minutes or until golden. Serve warm.


Storing: Once at room temperature, refrigerate in a closed container.

Freshness: 2-3 days



*Please adjust recipe of measurements & time based on your own personal taste, various of ingredients and different materials used. 



Russian Version/Рецепт по-Русски:




Вертушки с Индейки




Кухня: Американская

Идея Рецепта: Simply Home Cooked

Время подготовки: 20 минут

Время подхода: 1 -2 часа

Время приготовления: 15 минут

Порция: 4-5




Ингредиенты:


Тесто: 

  • 1 стакан молока
  • 1/2 ст л. сахара
  • 1 чайная ложка дрожжей
  • 2 ст л. несоленого сливочного масла, растопленного
  • 1 чайная ложка соли
  • 2 1/2 стакана муки
  • Немного масла для смазки чашки 
Начинка:
  •  1 упаковка пасты "Boursin" сыра с чесноком (или заменить на пасту с 2-3 измельченных зубчик чеснока + щепотку соли и 4-6 унций сливочного сыра)
  • 12 ломтиков сыра проволоне
  • 12 ломтиков копченой индейки или вашей любимой



Что понадобиться:

  • Электрический миксер с насадками для взбивания и крючка для приготовления теста
  •  Большой силиконовый коврик или чистая рабочий стол 
  • Скалка
  • Пищевая пленка или полотенце, чтобы накрыть миску
  • Формы для выпечки кексов или противни с силиконовыми ковриками или пергаментной бумагой


Как Приготовить:


1)     Приготовить тесто: в миску электрического миксера добавить 1 стакан теплого молока + 1/2 ст. л. сахара + 1 ч. л. дрожжей + 2 ст. л. растопленного сливочного масла + 1 ч. л. соли и взбейте до однородности. (Если у вас есть время, дайте дрожжам набухнуть в теплом молоке с сахаром, прежде чем добавлять другие ингредиенты). Поменяйте насадку на крючок. Добавьте 2 1/2 стакана муки или столько, сколько нужно вашему тесту для формирования теста. Добавляйте небольшими порциями, чтобы не добавить слишком много муки и не испортить тесто. Тесто готово, когда оно перестает липнуть к рукам, но остается эластичным, мягким и гладким. Достаньте тесто из миски, сбрызните немного растительным маслом миску и распределите дно и стенки миски. Положите тесто обратно в миску и накройте пищевой пленкой или полотенцем. Дайте постоять при комнатной температуре не менее 30 минут. (Можете ускорить процесс, накрыв теплым полотенцем или поставив в теплую духовку).


2)     Как только тесто увеличилось в объеме, с ним можно работать. Перенесите тесто на большой силиконовый коврик или на чистое рабочей стол. Обмять тесто пару раз. Разделить тесто пополам. Каждую часть раскатайте в большой прямоугольник. Около 6 дюймов (15 см) в ширину и 9 (22 см) дюймов в длину. Равномерно распределите половину одной упаковки чеснока и сыра по тесту. (Если заменить сливочным сыром и чесноком. Просто возьмите 2-3 измельченных зубчик чеснока + щепотку соли и 4-6 унций сливочного сыра). Равномерно разложите 6 кусочков сыра проволоне. Сверху положите 6 ломтики индейки. Свернуть тесто в рулет, защипнув края складок. Разрежьте рулет на кусочки одинакового размера (около 1-2 дюймов каждый) и переложите на противень или форму для кексов, если хотите. Повторите с другим куском теста. Накройте пищевой пленкой и оставьте на 30 минут. 3) Выпекать при 350 ф (176 с)  20-25 минут или до золотистого цвета. Подавать теплым. Хранение: При комнатной температуре,  хранить в холодильнике в закрытом контейнере. Свежесть: 2-3 дня     



 *Пожалуйста, отрегулируйте рецепт измерений и времени в зависимости от вашего личного вкуса, различных ингредиентов и различных используемых материалов, так как это всё может измениться.