Walnut Shells

Walnut Shells

 Crunchy meringue cookies made like shells with walnuts. This  makes a great cookie for tea. 

  


Cuisine:

Kitchen: Natasha’s Kitchen

Time: 1 hour 30 minutes

Serving: 50-60 cookies



Ingredients:


Cookie Dough:

  • 16 tbsp unsalted butter (2 sticks), softened at room temperature
  • ½ cup sour cream
  • 3 egg yolks
  • 2 ½ cups all-purpose flour

Meringue:

  • 3 egg whites
  • ¾ cup granulated sugar
  • 1 ½ cups walnuts (2-3 pieces per cookie)

Topping:

  • Powdered sugar


Tools Used:


  • Electric Stand mixer with paddle, whisk attachments or hand mixer
  • 2-3 baking sheets with parchment paper or silicon mats
  • Dough cutter or knife
  • Rolling pin
  • Silicon mat or clean work space area


Directions:


1.   To prepare the cookie dough: Prepare baking sheets with parchment paper or silicon mats and set aside. In your electric stand mixer bowl add 2 softened sticks of butter and set to low-med speed and mix with paddle attachment. Separate 3 eggs to whites and yolks in different bowls. Set the whites bowl aside. Add ½ cup sour cream + 3 eggs yolks in your electric mixer bowl and mix on medium speed until combined. Add 2 cups of flour and let mix on low speed. Scrape the bowl down on the sides and add your last ½ cup if needed. Dough should not be sticky. Transfer to you working area, or silicon mat and knead and set aside.


2.   To prepare your meringue: Wash and dry your mixing bowl and place your whisk attachment. Add 3 egg whites and whisk for couple minutes on medium-high speed until foamy. Slowly, on lower speed at ¾ cup sugar and switch to medium-high speed and let mix 5-7 minutes or until its stiff and thick. Scrap the bowl on the sides as necessary.


3.   Preheat your oven to 350 F. To make your cookies: Cut your dough into 4 equal pieces. Then, roll each piece into a long thin log. Cut the log into small pieces, about 13-15 per log. Take each piece and roll into a ball in your hands. Then with your rolling pin roll it out into a thin circle. About 2 inches. About 1 roll up and down and one roll sideways, does it.



4.   Place ½-1 tsp of meringue in the center of each circle and fold the circle in half, then in half again. No need to pinch or flatten or anything. Just fold twice and done. Its okay if some of the meringue starts to come out. Place on baking sheet and repeat with the rest of the dough. After you’ve done all your dough, take your walnuts and brake wholes in half and smaller pieces, you can use big pieces too. Take walnuts and push inside the meringue, about 2-3 per cookie. Bake at 350 F for 20-35 minutes or until golden. Once baked, remove and let cool completely before dusting with powdered sugar.







Storing: Covered, at room temperature 

Freshness: 3-5 days


Russian Version/Рецепт по-Русски:


Ракушки с Орехами



Ингредиенты: 


Тесто для печенья:

  • 16 столовых ложек несоленого масла (2 палочки), размягченного при комнатной температуре
  • ½ стакана сметаны
  • 3 яичных желтка
  • 2 ½ стакана муки

Безе:

  • 3 яичных белка
  • ¾ стакана сахара
  • 1 ½ стакана грецких орехов (2-3 штуки на печенье)

Для Посыпки:

  • Сахарная пудра


  

Что понадобиться:


  • Электрический миксер с насадками лопаткой и веничком или ручной миксер
  •  2-3 противня с пергаментной бумагой или силиконовыми ковриками 
  • Нож для теста
  • Скалка
  • Силиконовый коврик или чистый рабочий стол



Как Приготовить:


1. Для приготовления теста для печенья: Приготовит противни с пергаментной бумагой или силиконовыми ковриками и отложит в сторону. В чашку электрического миксера добавить 2 размягченные палочки сливочного масла, установите низкую скорость и смешать с насадкой лопаткой. Разделите 3 яйца на белки и желтки в разных мисках. Отложить чашку с белками в сторону. Добавить ½ стакана сметаны + 3 яичных желтка в миску с электрического миксера и перемешать на средней скорости до смешивания. Добавить 2 стакана муки и дать смеси перемешаться на низкой скорости. Очистить миску по бокам и добавить последнюю ½ стакана муки, если необходимо. Тесто не должно быть липким. Перенести тесто на чистый рабочий стол или силиконовый коврик и помесит его несколько раз и отложит в сторону.


2. Чтобы приготовить безе: вымыть и высушить миску и поменять насадку венчик. Добавить 3 яичных белка и взбивать пару минут на средней скорости до образования пены. Медленно, на более низкой скорости добавить ¾ стакана сахара и переключит на средне-высокую скорость и взбивать 5-7 минут или пока она не станет твердой и густой. При необходимости очистит миску с боков.


3. Разогреть духовку до 350 ф (176 с). Для приготовления печенья: разрезать тесто на 4 равные части. Затем раскатать
каждый кусок в длинное тонкую сосиску. Разрезать каждую сосиску на мелкие кусочки, около 13-15. Каждый кусочек скатать шарик в руке. Затем скалкой раскатать его в тонкий круг. Около 2 дюймов. Один раз вверх и вниз и один раз в сторону, сделает это. Поместить ½-1 чайную ложку безе в центр каждого круга и сложить круг пополам, затем снова пополам. Не нужно сжимать или сглаживать или что-нибудь. Просто сложить дважды достаточно. Не страшно, если немного безе выйдет из краёв. Выложить на противень и повторить с остальным тестом. Затем разломать грецкие орехи если они слишком большие и положить внутрь безе каждого печенье, около 2-3 ореха на печенье. Выпекать при температуре 350 ф (176 с) в течение 20-35 минут или до золотистого цвета. Вытащить и дать полностью остыть, прежде чем посыпать сахарной пудрой. 


Хранение: Накрытый, при комнатной температуре

Свежесть: 3-5 дней