Vegetable Caesar Salad

Vegetable Caesar Salad

One of my favorite and most healthiest salads! Salad with greens are actually really healthy. Simply toss any vegetables you find in your refrigerator and all ready. Add chicken or bacon to make this a more stuffing salad or even a meal or leave it out to make it vegetarian. Thanks to my sister-in-law for giving me great ideas!



Cuisine: Mexican

Kitchen: Julietta's Creations

Time: 15-20 minutes

Serving: 1 medium bowl (2-4 people)



Ingredients:

  • 1/3 of a head of lettuce
  • 1/3-1/2 avocado
  • 1-2 tomatoes
  • 1/3-1/2 cucumber (optional)
  • 2 eggs
  • Sprinkle of Parmesan cheese (could be replaced with a different cheese)
  • Handful of Croutons
  • Lemon juice from 1/2 small lemon
  • Chicken or bacon (optional)
  • Ranch for serving (optional)
  • Salt to taste



What You'll Need:

  • Cooking Pan
  • Small pot
  • Stove
  • Bowl
  • Spatula
  • Cutting board & knife or dicer



Instructions:


1) If adding bacon or chicken. Cook chicken on skillet until fully cooked through. Let cool, chop into small strips and add to a bowl. For bacon, bake bacon in the oven at 425F until golden or simply cook in a skillet until golden. Remove and let soak in paper towels to soak up extra grease. Once cooled, chop into dices and add to the bowl. 


2) In a small pot, place 2 eggs and fill it up with water until both eggs are fully covered in water. Bring pot to a boil on medium/high heat. Reduce heat to medium and cook for 10 minutes. Drain water, let freezing cold water run in the pot having it sit at the bottom of your sink until eggs have cooled down. Peel egg shells and discard. Rinse eggs with water and wipe down with a dry paper towel. Dice eggs into medium thick sizes and place in a bowl. 


3) Wash, dry and cut lettuce into medium thick strips. Add to the bowl with the eggs. Remove skin from avocado and also dice into small cubes. Add to the bowl. Cut tomatoes into half quarters or small strips. Add to the bowl. You don't want tomatoes to be very small because they easily fall apart and get juice to come out. Chop cucumbers into half quarters thin slices. Add lemon juice from 1/2 lemon, generous sprinkle of parmesan cheese. Salt to taste. Add a handful of croutons and serve. Mix right before eating. Serve with ranch or eat as it with a lemon flavor. I recommend making a small portion or just enough to eat one time. This salad softens quicks and gets soggy the next day, so it's best when eaten the same day. 


Storing: Refrigerated

Freshness: Within the same day prepared



Russian Version/Рецепт по-русски:


Овощной салат Цезарь

Один из моих любимых и самых полезных салатов! Салат с зеленью действительно полезен. Просто соберите любые подходящие овощи, которые найдете в холодильнике, и все будет готово. Добавьте курицу или бекон, чтобы сделать салат боле насыщенным или не добавляете если хотите сделать вегетарианским. Спасибо моей невестке за прекрасные идеи!

Кухня: Северная Америка (Мексика)

Автор: Julietta's Creations

Время: 15-20 минут

Порция: 1 миска среднего размера (2-4 человека)



Ингредиенты:

  • 1/3 кочана салата латук
  • 1/3 - 1/2 авокадо
  • 1-2 помидора
  • 1/3 - 1/2 огурца (по желанию)
  • 2 яйца
  • Посыпать пармезаном (можно заменить другим сыром)
  • Горсть сухарей 
  • Лимонный сок из 1/2 маленького лимона
  • Курица или бекон (по желанию)
  • Ранчо для обслуживания (по желанию)
  • Солить по вкусу



Что понадобиться:

  • Маленькая кастрюля или ковш 
  • Сковорода
  • Плита
  • Миска
  • Шпатель
  • Разделочная доска и нож или резалка



Как приготовить:


1) Если добавляете бекон или курицу. Готовьте курицу на сковороде до полной готовности. Дать остыть, нарезать небольшими полосками и добавить в миску. Для бекона запекайте бекон в духовке при 425 ф (218 с) до золотистого цвета или просто готовьте на сковороде. Снять со сковороды и переложить на бумажные полотенца, чтобы впитать лишний жир. После охлаждения нарезать кубиками и добавить в миску.


2) В небольшую кастрюлю поместите 2 яйца и залейте ее водой, пока оба яйца полностью не будут покрыты водой. Доведите кастрюлю до кипения на среднем / сильном огне. Уменьшите огонь до среднего и готовьте 10 минут. Слейте воду, дайте стечь ледяной воде в кастрюле, поставив ее на дно раковины, пока яйца не остынут. Очистить яичную скорлупу и выбросить. Яйца промыть водой и протереть сухим бумажным полотенцем. Яйца нарезать кубиками средней толщины и выложить в миску.


3) Вымойте, обсушите и нарежьте салата латук средней толщиной. Добавьте в миску с яйцами. Снимите кожицу с авокадо и тоже нарежьте мелкими кубиками. Добавьте в миску. Помидоры нарезать пополам или небольшими полосками. Добавьте в миску. Помидоры не должны быть очень маленькими, потому что они легко разваливаются, и из них выходит сок. Огурцы нарезать тонкими ломтиками на половину четверти. Добавьте лимонный сок из 1/2 лимона и щедрую посыпку пармезаном. Солить по вкусу. Добавьте горсть сухарей и подавайте. Смешайте прямо перед едой. Подавайте с ранчо или ешьте так с лимонным вкусом. Я рекомендую приготовить небольшую порцию или столько, чтобы ее можно было съесть один раз. Этот салат на следующий день становится мокрым, поэтому его лучше всего есть в тот же день.


Хранение: В холодильнике

Свежесть: Приготовлено в тот же день