Vanilla Whipping Cream
My basic vanilla whipping cream that I use in almost all my sweets. Sometimes it's adjusted with cream cheese, chocolate, or other ingredients but the basic vanilla cream is made from only two ingredients. Very easy. Very fast. Not buttery and not super sweet.
Cuisine:
Kitchen: Julietta’s Creations
Time: 10-15 minutes
Serving: 1 small bowl of frosting
Ingredients:
- ½ cup – 1 cup Pastry Pride Whipping Cream, refrigerated or frozen (I buy mine at Cash & Carry or Smart Food Service, Pastry Pride is almost like Heavy Whipping Cream but it's kept frozen until needed and could be whipped frozen, it's not buttery if you over beat it like Heavy Whipping Cream and is more stable if you want to decorate.)
- ¼ - ½ of a 14 oz can of sweetened condensed milk, adjust to taste
Tools Used:
- Electric mixer with whisk attachment
- Tablespoon, spatula
- Piping bag
Directions:
- In your electric mixer with whisk attachment place ½ cup- 1 cup pastry pride cream (even if its frozen just ice cream scoop it out and place in bowl and whip, about 3-5 ice cream scoops). Lock the mixer and mix on high/ medium speed. Add ¼- ½ can of condensed milk and mix on lower speed until mixed, then switch to high speed and mix until stiff peaks. Scraping the sides of the bowl as needed. Taste and adjust if more sweetness is needed. Transfer to piping bag and pipe to your desired design. I find it easy to transfer the cream to a piping bag by placing a tall cup and wrapping the piping bag inside the cup. Transfer cream inside and remove.
Storing: Refrigerated covered (you can also freeze it to reuse later but if wont be stiff and stable anymore for piping)
Freshness: 3-4 days in refrigerator, or 4-6+ months in freezer
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Ванильный Крем
Ингредиенты:
- ½ ст. - 1 ст. взбитых сливок под названием "Pastry Pride", охлажденных или замороженных (я покупаю мою в магазине Cash & Carry или Smart Food Service, "Pastry Pride" почти как простые тяжелые взбитые сливки, но они хранится в замороженном виде до тех пор, пока она не понадобится, и их можно взбить замороженным. Если даже вы их перебили немного они не будут маслинным как густые взбитые сливки. Также они более устойчивые, если хотите украсить.)
- ¼ - ½ банки на 14 унции сгущенного молока или на вкус
Что понадобиться:
- Электрический миксер с венчиком насадкой
- Столовая ложка, шпатель
- Кондитерский мешок
Как Приготовить:
1. В электрическом миксере с насадкой для взбивания положит ½ ст. - 1 ст. тяжёлых взбитых сливок (даже если замороженное если пользуете "Pastry Pride" Используя ложку для мороженое просто наложите несколько ложек и поместит в миску и взбить, около 3-5 ложек.). Перемешать на низкой/средней скорости. Добавит 1/4 - ½ банки сгущенного молока и перемешать на более высокой скорости до образования тяжёлых пиков. Соскребая края чаши по мере необходимости. Попробовать на вкус и добавить ещё сгущенки, если требуется больше сладости. Перенесите в кондитерский мешок и украшать по вашему желанию. (Я считаю, что легко перенести крем в мешок если поместив его в высокий стакан и завернув его вокруг стакана. Переложить крем внутрь, и закрутить мешок.)
Хранение: В холодильнике (вы также можете заморозить его для последующего использования, но если оно больше не будет жестким и устойчивым для трубопроводов)
Свежесть: 3-4 дня в холодильнике или 4-6 месяцев в морозилке