Mushroom Soup

Mushroom Soup 

Light and creamy vegetable mushroom soup. Makes a quick and light dinner. 

  


Cuisine:

Kitchen:  Julietta’s Creations

Time: 30 Minutes

Serving: 1/2 large pot



Ingredients:


  • 2 potatoes, diced
  • 8-15 small/medium mushrooms, sliced
  • 1-2 carrots, sliced in circles
  • 1/2 - 1 onions, chopped
  • Fresh herbs such as parsley, scallions or dill
  • 4-6 quarts Water 
  • Salt, pepper, Vegeta, onion powder (Vegeta could be found at Russian/European Store)
  • Bay Leaves, onion chunk, carrot chunk for stock
  • 2-4 Chicken bones or stock
  • Splash of half & half 


Tools Used:


  • Pot
  • Skillet
  • Cutting Board & Knife


Directions:


1.        Fill a medium pot with 4-6 quarts of water.  Place 2-4 chicken bones + 2-3 bay leaves + 1/4 of an onion + 1/2 of a carrot and cook on medium/ high heat until it gives flavor and becomes tender (10-15 minutes). As it cooks, foam from meat will form and float to the top and sides of the pot. With a large spoon, remove it and discard it. 


2.        Wash, peel, clean and dry your mushrooms, onion and carrot. Slice your mushrooms, dice your onion and slice carrots into thin circles. Heat a large skillet over medium heat with a tbsp of butter or cooking oil and add your vegetables and cook on medium heat for 5-7 minutes or until soft and golden. Set aside. 


3.        Wash, peel, clean and dry 2 potatoes. Dice potatoes into cubes and add them to the pot. Cook on medium heat until a fork pierces through easily.  


4.        Discard bay leaves, onions, carrots from the pot. Add fried vegetables, herbs and spices to taste. Pour a splash of half and half and bring all to a boil. Serve warm.


Storing: After at room temperature, refrigerate covered

Freshness: 2-4 days

  


Russian Version/Рецепт по-Русски:

Суп с Грибами



Ингредиенты:


  • 2 картофеля, нарезанные кубиками
  • 8-15 маленьких / средних грибов, нарезанных дольками
  • 1-2 моркови, нарезанные кружочками
  • 1/2 - 1 лук, нарезанные
  • Свежая зелень, такие как петрушка, зеленый лук или укроп
  • 4-6 литров воды
  • Соль, перец, Вегета, луковый порошок (Вегету можно найти в европейском магазине)
  • Лавровый лист, кусок лука, кусок моркови для бульона 
  • 2-4 Куриные косточки или бульон
  • Немного сливок



Что понадобиться:


  • Кастрюля
  • Сковородка
  • Разделочная доска и нож



Как Приготовить:


1. Наполнить среднюю кастрюлю 4-6 литрами воды. Положите в неё 2-4 куриных косточки + 2-3 лавровых листа + 1/4 лука + 1/2 моркови и варите на среднем / сильном огне, пока оно не даст аромат и не станет развариваться (10-15 минут). По мере приготовления пена из мяса будет формироваться и всплывать поверху и боковой сторонам кастрюли. С большой ложкой удалить это и выбросит.


2. Вымать, очистить, почистить и высушить грибы, лук и морковь. Нарезать грибы, нарезать лук и морковь тонкими кружочками. Нагреть большую сковороду на среднем огне со столовой ложкой масла или растительного масла, добавить овощи и варить на среднем огне 5-7 минут или пока они не станут мягкими и золотистыми. Отложить в сторону.


3. Вымать, очистить, почистить и высушить 2 картофеля. Картофель нарезать кубиками и добавить в кастрюлю. Готовить на среднем огне, пока вилка легко протыкается.


4. Выловить и убрать лавровый лист, лук, и морковки из кастрюли. Добавить обжаренные овощи, зелень и специи по вкусу.  Налить немного сливок и довести всё до кипения. Подавать теплым.


Хранение: после того как оно охладится до комнатной температуре держать в холодильнике

Свежесть: 2-4 дня