Loaded Potatoes

Loaded Potatoes

Very easy and quick yummy loaded potatoes. Made from simple and everyday ingredients. My kids enjoy this all the time. We serve it as a main meal, but if your one of those that need meat for a main you can serve this on the side. 



Cuisine:  British 

Kitchen: Olgas Flavor Factory

Time: 1 hour 15 minutes

Serving: 10 potatoes



Ingredients:


  • 5 medium/large Gold or yellow potatoes (russet work too if you don't have any other on hand)
  • Extra Virgin Olive Oil
  • Salt to taste
  • 1-2 cups Mexican Cheese, shredded
  • 2-3 slices of bacon, cooked and diced
  • 4 tbsp sour cream
  • ¼ cup milk
  • 2 tbsp unsalted butter
  • Green onions


Tools Used:


  • Small skillet
  • Baking sheet
  • Foil
  • Knife
  • Metal Sponge
  • Spoon or spatula


Directions:


1.       Preheat oven to 400 F. Start by washing potatoes with cold water and scrubbing them with a metal sponge. Dry with a paper towel and poke 2-3 holes on each side of the potato with a knife. Repeat with the rest of the potatoes. Sprinkle salt and pepper on each potato and drizzle with oil. Using your hands, rub around each potato. Place all potatoes on the middle rack in the oven (without a baking sheet, straight on the oven rack). Place a piece of foil on the rack underneath the potatoes to catch any drips and keep your oven clean. Bake at 400 F for 30 minutes. Flip over each potato on the other side and bake for another 30 minutes. Potatoes should be very soft and easily pierce with a fork. Let cool slightly.


2.       Cut each potato in half with a knife. Using a spoon, very carefully, scoop out as much potato as you can not breaking the outside of the potato and leaving enough to hold its shape. Using a potato masher, spoon or a spatula mash up and break the potatoes. Add 1-2 cups cheese + green onions + 2-3 diced bacon, 4 tbsp sour cream + ¼ cup milk + 2 tbsp butter, and mix together until well combined. Prepare a baking sheet with foil. Place about 1/3- 1/2 cup of the mixture into each potato pressing and stuffing it in lightly. Transfer to prepared baking sheet. Top with more cheese, bacon and green onions. Bake for another 15 minutes until cheese melts. Best served right away.


Storing: Refrigerated

Freshness: 2-3 days 



Russian Version/Рецепт по-Русски:


Наполненный Картофель


Ингредиенты:


  • 5 Картофель
  • Растительное Масла
  • Солить по вкусу
  • 1-2 ст. сыра, тертого
  • 2-3 ломтика бекона, приготовленный и нарезанные кубиками
  • 4 столовые ложки сметаны
  • ¼ стакан молока
  • 2 столовые ложки несоленого сливочного масла
  • Зеленый лук


Что понадобиться:


  • Маленькая сковорода
  • Лист для выпечки
  • Фольга
  • Нож
  • Металлическая губка
  • Ложка или шпатель


Как Приготовить:


1. Разогреть духовку до 400 ф (204 с). Начать с мытья картофеля холодной водой и очистки его металлической губкой. Высушить бумажным полотенцем и проткнуть 2-3 отверстия с каждой стороны картофеля ножом. Повторить с остальными картофелями. Посыпать солью и перцем на каждую картошку и полить маслом. Используя помощью рук, обтереть все картошки. Поместить всю картошку на среднюю решетку в духовке (без противня, прямо на решетку в духовки). Поместить кусок фольги на решетку под картофелем, чтобы уловить капли или брызги и сохранить духовку в чистоте. Выпекать в течение 30 минут. Перевернуть каждую картошку на другую сторону и запекать еще 30 минут. Картофель должен быть очень мягким и легко прокалываться вилкой. Дать немного остыть.


2. Разрезать каждую картошку пополам ножом. С помощью ложки очень осторожно вынуть картофель из внутри, но немного оставить по краям картошки чтобы оно могло держать форму и не сломаться.  Используя ложку или шпатель, размять и разломать картофель. Добавить 1-2 стакана сыра + зеленый лук + 2-3 кусочка бекона, + 4 ст. ложки сметаны + ¼ стакана молока + 2 ст. л. сливочного масла и всё хорошо перемешать. Подготовить противень с фольгой. Поместить около 1/3 - 1/2 стакана картофельной смеси в каждую картошку и слегка прижимая его чтобы больше поместилось и не распадалось. Переложить на подготовленный противень. Посыпать с вверху сыр, бекона и зеленого лука. Выпекайте еще 15 минут, пока сыр не расплавится. Подавать сразу.



Хранение: В холодильнике

Свежесть: 2-3 дня