Italian Burritos
Burritos filled with cabbage, tomatoes, chicken in Italian sauce and topped with salsa and shredded cheese makes a very tasty burrito that could be served as a main meal (that's what we usually do) or could be served as a soup if this isn't enough. My mother- in - law gave me this awesome idea! This meal could be easily turned into a vegetarian by just simply taking out the meat.
Cuisine:
Kitchen: Julietta's Creations
Time: 1 hour 30 minutes
Serving: 5-6 full burritos
Ingredients:
- 2 chicken breast, diced
- 1/3 cup Cabbage, shredded
- 1/3 cup Cheese, shredded (mozzarella, mexican or any works)
- 2 Tomatoes, diced
- Green onion, chopped
- 1/4 cup Sour cream
- 5-6 Cooked Tortillas
- 1/4 cup Original salsa
- 4-5 tbsp Italian Dressing
- Oil for frying
Tools Used:
- Skillet
- Butter knife
- Plate or tray or cutting board
- Cutting board & knife
Directions:
1. Saute diced chicken breast in a hot skillet with oil or butter. Brown chicken on high heat until chicken becomes white and lets juice come out. Reduce heat to medium and cook on medium heat until cooked through and they start to brown a little. Add 4-5 tbsp of Italian Dressing and cook for 3-5 minutes until slightly thickened and coated evenly within the chicken. Remove from heat and set aside.
2. Shred cabbage, cube tomatoes, chop green onions.
3. Place a tortilla on a plate or tray and lightly spread about 1-2 tbsp of sour cream using a butter knife. In the center add 1-2 tbsp of cooked chicken, 1-2 tbsp of cabbage, 1-2 tbsp of tomatoes, 1-2 tbsp shredded cheese, 1 tsp of green onions and top with 1-2 tbsp of salsa. Wrap and roll the burrito towards the end, folding in the sides.
4. Melt 1 tbsp of butter and 1 tbsp of oil in a skillet and fry the burrito until golden on medium heat. You can also heat this in a oven until golden. Or you can leave as is too. Serve as a meal or serve as a side with a soup or whatever you like.
Storing: Refrigerated in a closed container
Freshness: 1-2 days assembled, 2-4 days unassembled
Russian Version/Рецепт по-русски:
Итальянские Буррито
Ингредиенты:
- 2 куриные грудки, нарезанные кубиками
- 1/3 стакана тертой капусты или мелько нарезанные
- 1/3 стакана тертого сыра (моцарелла, мексиканский или любой другой)
- 2 помидора, нарезанные кубиками
- Зеленый лук, нарезанный
- 1/4 стакана сметаны
- 5-6 приготовленных лепешек или лаваша
- 1/4 стакана оригинальной сальсы
- 4-5 столовых ложек итальянской соуса
- Масло для жарки
Что понадобиться:
- Сковорода
- Нож для смазки
- Тарелка, поднос или разделочная доска
- Разделочная доска и нож
Как Приготовить:
1. Обжарить нарезанную кубиками куриную грудку в горячей сковороде с растительным маслом или сливочным маслом. Обжаривать курицу на сильном огне, пока курица не станет белой и не начнет давать сок. Затем уменьшить огонь до среднего и готовит на среднем огне, пока они не начнут подрумяниваться. Добавить 4-5 столовых ложек итальянской соуса и готовить 3-5 минут, пока немного не впитает в себя и всё мясо будет в соусе. Снять с огня и отставить в сторону.
2. Нарезать капусту, помидоры кубиками, и зеленый лук. Распределить в разные чашки.
3. Выложить лепешку на тарелку или поднос и распределить 1-2 столовые ложки сметаны ножом для смазки или любой удобный предмет. В центр добавить 1-2 столовые ложки обжаренный курицы, 1-2 столовые ложки капусты, 1-2 столовые ложки помидоров, 1-2 столовые ложки тертого сыра, 1 чайную ложку зеленого лука и сверху 1-2 столовые ложки сальсы. Завернуть и свернуть как буррито к концу, закрывая стороны.
4. Растопить 1 столовую ложку растительного масла и 1 столовую ложку сливочного масла в сковороде и обжарьте буррито до золотистого цвета на среднем огне. Вы также можете нагреть их в духовке до золотистого цвета. Или можно оставить все как есть. Подавать как главное блюда или как гарнир с супом или чем угодно. Приятного аппетита!
Хранение: в холодильнике в закрытой таре.
Свежесть: 1-2 дня в собранном виде, 2-4 дня в разобранном виде