Honey BBQ Chicken Wings

Honey BBQ Chicken Wings

Very tasty and sweet chicken wings that are super easy to make. These serve well with any side. Hope you enjoy these delicious wings.


Cuisine: American                                   

Kitchen: Tasty

Time: 1 hour

Serving: 20-25 Wings

  


Ingredients:


  • 20-25 chicken wings
  • 1 cup flour
  • 1 tsp chili powder
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp pepper
  • 1 tsp paprika
  • 1 tsp garlic powder
  • 1 cup BBQ sauce
  • ½ cup liquid honey



Tools Used:


  • Baking sheet (with foil, parchment paper or silicon mat)
  • Bowls



Directions:


1.     Preheat oven to 425 F.  In a  small bowl mix 1 cup flour + 1 tsp chili powder + 1 tsp salt + 1 tsp pepper + 1 tsp paprika + 1 tsp garlic powder until well combined.


2.      Dredge each chicken wing into the flour mixture and flip around to get all sides coated. Transfer wings to a baking sheet with foil lined. 


3.      Bake at 425 F for 22 minutes. Flip each chicken wing. Place back in the oven and bake for another 22 minutes.


4.      In a large  bowl, mix 1 cup bbq sauce + ½ cup honey. Transfer your chicken wings into the bowl with bbq sauce and toss around to coat on all sides. Place wings back to the baking sheet. Set your oven to broil and bake for another 7-10 minutes or until bbq sauce cooks in the meat. Serve over rice, or pasta. 


Storing: Keep refrigerated

Freshness: 2-3 days


PXL_20210622_003727562.PORTRAIT_2.jpg

Russian Version/Рецепт по-Русски:


Куриные Крылышки в Мёде и Барбекю Соусе


Ингредиенты:

  

  • 20-25 куриных крылышек
  • 1 стакан муки
  • 1 чайная ложка порошка чили
  • 1 чайная ложка соли
  • 1 чайная ложка перца
  • 1 чайная ложка паприки
  • 1 чайная ложка чесночного порошка
  • 1  стакан соуса для барбекю
  • ½ стакана жидкого меда


Что понадобиться:


  • Противень (с фольгой, пергаментной бумагой или силиконовым ковриком)
  • Чашки


Как Приготовить:


1. Разогреть духовку до 425 ф (218 с). В небольшой миске смешать 1 ст. муки + 1 чайную ложку порошка чили + 1 чайная ложка соли + 1 чайная ложка перца + 1 чайная ложка паприки + 1 чайная ложка чесночного порошка до образования однородной массы.


2. Перемешать каждое куриное крылышко в смесь муки, переворачивая чтобы покрыть все стороны. Переложить крылышки на противень с фольгой.


3. Выпекать при  425 ф (218 с) в течение 22 минут. Затем перевернуть каждое куриное крылышко. Поставить обратно в духовку и запекайте еще 22 минуты.


4. В большой миске смешать 1 стакан соуса для барбекю + ½ чашки меда. Переложите куриные крылышки в миску с соусом барбекю и всё хорошо перемешать, чтобы покрыть со всех сторон. Положит крылышки обратно на противень. Поставьте в духовку при температуре 260 С и запекать еще 7-10 минут или пока мясо хорошо не поджарится. Подавать с рисом или макаронами.



Хранение: хранить в холодильнике

Свежесть: 2-3 дня