Carrot Cheese Salad

 

Carrot Cheese Salad

Light, simple, yummy and easy to make carrot salad with just a few ingredients. This is one of those perfect salads when you need something on the side, have not much time to prepare and don't want to run to the store for ingredients. Perfect for any meal. 




Cuisine: Russian                                   

Kitchen: Souspark.ru/Julietta's Creations

Cooking Time: 10-15 minutes

Preparation Time: 10 minutes

Serving: 4-5 people ( 1 medium dish)

  




Ingredients:


  • 2 medium carrots
  • 3-4 eggs
  • 1/2 cup mozzarella cheese
  • 4 garlic cloves
  • 3-6 tbsp. mayo
  • 2-4 tbsp. green onions
  • salt & pepper to taste




Tools Used:


  • 1 small pot or saucepan
  • 1 small or medium pot or saucepan
  • Cutting board & knife
  • Large bowl & spatula
  • Grater 
  • Paring Knife
  • Garlic Press





Directions:


1)     Place 2 medium carrots in a medium pot or saucepan. If carrot is too large break in half. Fill the pot with water until all carrots are fully covered. Place on high heat and bring to a boil. Reduce heat to medium and cook for about 10-15 minutes or until carrots are tender and easily pierce with a fork.


2)    At the same time the carrots are cooking, place 3-4 eggs in a small pot or saucepan and fill it put with water until all eggs are fully covered. Place on high heat until water starts to boil. Reduce heat to medium and cook for about 8-10 minutes. Remove from heat and place in ice water or let cold water run in the pot until fully cooled. 


3)    Take a paring knife or any kind of knife and gently scrub off the skin off the carrots. Gently rinse with water or wipe with a damp paper towel. Crack and peel off the shells off the eggs. Rinse with water and wipe with a paper towel.


4)    Using a grater on large holes, grate carrots and eggs into a large mixing bowl. Add 1/2 cup mozzarella cheese or to taste. Chop about 2-4 tbsps. of green onions and add then to the bowl. Mince 4 garlic cloves with a garlic press an add to the bowl. Finally add salt & pepper, 3-6 tbsp. of mayo or to taste and stir all to combine. Refrigerate until served. 



Storing: Keep refrigerated

Freshness: 2-3 days


Russian Version/Рецепт по-Русски:


Салат с морковно-сыром


Нежный, простой, вкусный и легкий в приготовлении салат из моркови всего из нескольких ингредиентов. Это один из тех идеальных салатов, когда вам нужно что-то, но у вас мало времени на приготовление и не хочется бегать в магазин за ингредиентами. Идеально подходит к любому блюду.



Кухня: Русская

Автор Кухни: Souspark.ru/Julietta's Creations

Время Для Подготовки: 10 минут.

Время Приготовления: 10-15 минут.

Порция: 4-5 человек (1 средняя тарелка)



Ингредиенты: 

  • 2 средних моркови
  • 3-4 яйца
  • 1/2 стакана сыра моцарелла
  • 4 зубчика чеснока
  • 3-6 ст. майонез
  • 2-4 ст. зеленый лук
  • Cоль и перец по вкусу 



Что понадобиться:

  • Маленькая кастрюля
  • 1 маленькая или средняя кастрюля 
  • Разделочная доска и нож
  • Большая миска и лопатка
  • Терка
  • Нож для очистки овощей
  • Чесночный пресс



Как Приготовить: 

1) Положите 2 средние моркови в среднюю кастрюлю. Если морковь слишком большая, разделите ее пополам. Наполните кастрюлю водой, пока вся морковь полностью не покроется. Поставить на сильный огонь и довести до кипения. Уменьшите огонь до среднего и готовьте около 10-15 минут, или пока морковь не станет мягкой и ее легко проткнуть вилкой. 

2) В то время как морковь готовится, положить 3-4 яйца в небольшую кастрюлю и залейте ее водой, пока все яйца не будут полностью покрыты водой. Поставить на сильный огонь, пока вода не закипит. Уменьшите огонь до среднего и готовить около 8-10 минут. Снять с огня и поместит в ледяную воду или дать холодной воде стечь в кастрюле до полного остывания. 

3) Взять нож для очистки овощей или любой другой нож и аккуратно стереть кожицу с моркови. Немного смойте водой или протрите влажным бумажным полотенцем. Яйца разбить и снять скорлупу. Смыть водой и высушить бумажным полотенцем. 

4) Используя терку на больших отверстиях, натрите морковь и яйца в большой миске. Добавьте 1/2 стакана сыра моцарелла или по вкусу. Нарезать примерно 2-4 ст.л. зеленого лука и добавьте в миску. Измельчите 4 зубчика чеснока с помощью чесночного пресса и добавьте в миску. Наконец добавить соль и перец, 3-6 ст.л. майонеза или по вкусу и перемешайте, чтобы смешать. Убрать в холодильник до подачи. 

Хранение: хранить в холодильнике 

Свежесть: 2-3 дня