Zucchini Dip
Very easy & Creamy Zucchini Dip with bread or crackers which makes a great side for a dinner meal or soup.
Cuisine: American
Kitchen: Natasha’s Kitchen
Time: 40 minutes
Serving: 1 medium bowl
Ingredients:
- 4-5 small/medium zucchini, grated
- 2 medium tomatoes, chopped
- Sprinkle of Dry Basil
- 8 oz cream cheese
- 2 cloves of garlic, minced or tsp of garlic powder
- ½ tsp salt + 1/8 tsp pepper
- Crackers, chips or bread to serve
Tools Used:
- Small/medium Pot with lid
- Serving Bowl
- Wooden Spoon or Spatula
- Cutting Board & Knife
- Grater
Directions:
1. Heat a medium pot on medium heat and add 2 chopped tomatoes + 2 minced garlic + a sprinkle of basil. Simmer, covered for 10 minutes, stirring so it won't burn to the bottom of the pot. Press down the tomatoes with a wooden spoon or spatula to help get juice to come out and make tomato sauce. On a regular grater with big holes, grate about 4-5 small/medium zucchini and add it to the pot. Mix until well combined. Cook for another 20 minutes covered, stirring occasionally and watching out so the bottom wont burn. Lastly add 8 oz of cream cheese + 1/2 tsp salt + 1/8 tsp pepper or to taste and stir well until all cream cheese is melted. Serve warm dipping bread, crackers or chips. Best served right away. Reheat in microwave the next day.
Storing: Refrigerated, covered
Freshness: 1-2 days
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Цуккини Дип
Ингредиенты:
- 4-5 маленьких / средних цуккини, тертых
- 2 средних помидора, нарезанных
- Щепотка сухого базилика
- Сливочный сыр на 8 унций (227 г)
- 2 зубчика чеснока, нарезанный или чайная ложка чесночного порошка
- ½ чайной ложки соли + 1/8 чайной ложки перца
- Крекеры, чипсы или хлеб, чтобы подавать
Что понадобиться:
- Маленькая / средняя кастрюля или ковшик с крышкой
- Чашка для подачи
- Деревянная ложка или шпатель
- Разделочная доска и нож
- Терка
Как Приготовить:
1. Нагреть средний ковшик на среднем огне и добавит 2 нарезанных помидора + 2 измельченных чеснока + посыпать щепотку сухого базилика. Варить на медленном/среднем огне в течение 10 минут накрытой крышкой, помешивая, чтобы не прилипла ко дню кастрюли. Прижимая помидоры деревянной ложкой или лопаточкой, чтобы выдавить больше сока и измельчит помидоры. На обычной терке с большими отверстиями натереть около 4-5 маленьких / средних цуккини и добавить их в кастрюлю. Хорошо всё перемешать. Готовить еще 20 минут накрытой крышкой, периодически помешивая и следя за тем, чтобы на дно не что не прегорело. Наконец добавить 227 г сливочного сыра + 1/2 ч.л. соли и 1/8 ч.л. черного перца или на вкус и хорошо перемешать, пока весь сливочный сыр не расплавится. Подавать тёплым. Подавать с хлебом, крекерами или чипсами. Лучше всего подавать сразу. Разогреть в микроволновке на следующий день.
Хранение: в холодильнике, накрытый
Свежесть: 1-2 дня