Winter Pavlovas

 

Pavlovas are made from meringue and filled with a not so sweet cream from cream cheese and topped with pomegranates and chocolate shavings. This makes a perfect winter or holiday dessert!



Cuisine: German                                

Kitchen: Natasha’s  Kitchen/Julietta’s Creations

Time: 2 hours

Serving: 10-20 pavlovas



Ingredients:


Pavlovas:

  • 3 egg whites, room temp
  • ½ cup granulated sugar
  • 1 tsp cornstarch
  • ¼ tbsp lemon juice
  • ¼ tbsp vanilla
  • ¼ tsp cream of tarter

Cream:

  • ¾  cup heavy whipping cream, cold
  • 4 oz cream cheese, softened
  • 3 tbsp sugar

Topping:

  • ½ pomegranate
  • Chocolate shavings
  • Powdered sugar for dusting



Tools Used:


  • Baking Sheets with silicon mat or parchment paper
  • Large piping bag with a tip of your choice, Tall cup, spatula
  • Vegetable peeler for chocolate shavings
  • Small sifter for powdered sugar
  • Electric mixer



Directions:


1.        For the pavlovas: Preheat oven to 225 F. Prepare your baking sheet with silicon mat or parchment paper. Set up your piping bag and place in a tall cup for easier transfer of meringue. Separate egg whites from yolks. In your electric mixer beat 3 egg whites until soft foam forms (3-5 minutes). Gradually add ½ cup sugar and let beat for 5-10 minutes or until stiff peaks. Scrap bowl as needed. Fold in ¼ tbsp lemon juice + 1 tsp cornstarch + ¼  tbsp vanilla + ¼ tsp cream of tarter with a spatula. Transfer your meringue to a piping bag and pipe on to a baking sheet, starting from the center and going around the edges building up but leaving a hole in the middle.


2.      Bake at 225 F for 1 hour, turn off the oven and let stand for another 15 minutes without opening the oven door. Then slightly open the oven door and let sit for another 30 minutes until cooled.


3.      For the cream: Beat 4 oz of softened cream cheese for 2-3 minutes, scrapping the bowl as needed. Add ¾ cup of heavy whipping cream + 2-3 tbsp of sugar and whip until peaks form. (Tip: When working with heavy whipping cream stop whipping as soon as you see stiff peak, if you over whip it becomes buttery) Transfer cream to piping bag and pipe in the middle of each pavlova. Garnish with pomegranates and chocolate shavings ( I used a vegetable peeler to get longer and prettier shaves). Sprinkle lightly with powdered sugar to get the snowy look. Refrigerate until served. Best when served right away or within the next 5 hours.





Storing: Refrigerator 

Freshness: 1-2 days


Russian Version/Рецепт по-Русски:


Зимнии Павловы



Ингредиенты:

 
Павловы:

  • 3 яичных белков, комнатной температуры
  • ½ стакана сахара 
  • 1 ч.л. кукурузного крахмала
  • ¼ столовой ложки лимонного сока
  • ¼ столовой ложки ванилина
  • ¼ ч.л. винный камень (Cream of Tartar)

Крем:

  • ¾ ст. тяжелые взбитые сливки, холодный
  • 4 унции сливочного сыра, размягченного
  • 3 столовые ложки сахара

Украшение:

  • ½ гранаты 
  • Шоколадная стружка
  • Сахарная пудра 

  


Что понадобиться:


  • Противни с силиконовыми ковриками или пергаментной бумагой
  • Большой кондитерский мешок с любой насадкой на ваш выбор, Высокий стакан, шпатель
  • Овощечистка для шоколадной стружки
  • Маленький сито для сахарной пудры
  • Электрический миксер



Как Приготовить:


1.   Для павлова: Разогрейте духовку до 225 Ф (107 С). Подготовит противень с силиконовыми ковриками или пергаментной бумагой. Подготовит кондитерский мешок и поместит его в высокий стакан для более легкой передачи безе. Отделить яичные белки от желтков. В вашем миксере взбить 3 яичных белка до образования мягкой пены (3-5 минут). Постепенно добавит ½ стакана сахара и дать взбиваться в течение 5-10 минут или до тяжелых пиков. Собирать по краям миски по мере необходимости. Добавит ¼ столовой ложки лимонного сока + 1 ч.л. кукурузного крахмала + ¼ столовой ложки ванилина + ¼ ч.л. винный камень и хорошо перемешать с помощью шпателя.


2.   Выпекать при 225 Ф (107 С) 1 час.  Потом выключить духовку и дать постоять еще 15 минут, не открывая дверцу духовки. Затем слегка открыть дверцу духовки и оставьте на 30 минут, пока она не остынет.


3.   Для крема: взбить 4 унции мягкого сливочного сыра в течение 2-3 минут, Собирать по краям миски по мере необходимости. Добавить ¾ ст. тяжёлых взбитых сливок + 2-3 столовых ложки сахара и взбивать до образования пиков. (Совет: при работе с тяжёлыми взбитыми сливками прекратите взбивание, как только вы увидите тяжёлые пики, если вы перебьёте, она становится маслянистой). Переложит крем в кондитерский пакет и украсить кремом посередине каждого павлова. Украсить каждую павлову гранатами и шоколадными стружками (я использовала овощечистку, чтобы получить более длинные и красивые стружки). Слегка посыпать сахарной пудрой, чтобы получить снежный вид. Убрать в холодильник если не подаёте сразу. Лучше всего, когда подается сразу или в течение следующих 5 часов.


Хранение: Холодильник

Свежесть: 1-2 дня