Strawberry Turnovers

Homemade is always better right? I found this recipe of strawberry pastries and they are so good! And they are very simple to make. I don't always find good recipes of puff pastry desserts, but this one was a success. If you are interested, try this recipe yourself. No regrets!



Cuisine: American

Kitchen Author: Live Well Bake Often

Preparing Time: 15-20 minutes

Cooking Time: 20 minutes

Serving: 15-18 pieces



Ingredients:

  • 1 package of puff pastry (2 sheets), thawed
  • 1 1/2 cups strawberries
  • 4 tbsp. sugar
  • 1 tbsp. cornstarch
  • 4 oz. cream cheese, softened
  • 1/4 cup powdered sugar
  • 1/2 tsp vanilla extract
  • 1 egg (for wash)

Glaze:

  • 1 cup powdered sugar
  • 2-4 tbsp. milk



What You'll Need:

  • 1-2 Baking sheets with silicon mats or parchment paper
  • Rolling Pin
  • Cutting Board & knife
  • Bowls
  • Spatula
  • Electric Mixer with bowl, paddle attachment
  • Butter knife or spatula
  • Whisk
  • Pastry brush
  • Squeeze bottle



Instructions:

1) Preheat oven to 400 F. Prepare baking sheets with silicon mats or parchment paper and set aside. Remove the strawberry stems, wash and dry 1 1/2 cups strawberries. On a cutting board, chop or dice strawberries into smaller pieces. Transfer to a small/medium bowl. Add 4 tbsp. sugar + 1 tbsp. corn starch and mix everything with a spatula until evenly combined. Set aside.

 

2) In a bowl of an electric stand mixer transfer 4 oz. softened cream cheese and mix with a paddle attachment until blended. Add 1/4 cup powdered sugar + 1/2 tsp vanilla extract and continue whisking until combined well. If you need you may change attachment to a whisk. Set aside. 


3) Using a rolling pin, take 1 piece of puff pastry sheets and lightly roll out the sheet bigger on both sides. Using a pastry cutter or a knife cut the sheet into equal size squares. I cut mine into 9 squares. Using a butter knife spread some cream cheese filling over each square. Add about 1-2 tbsp. of strawberry filling on the bottom corner of each square. Taking the top corner, close over the strawberries reaching to the next corner having it look like a triangle. Pinch and close all around the sides of the triangle. Make sure to close tightly so no mixture will escape. You can use a fork to make a border if desired. Transfer triangles to the prepared baking sheets. Repeat the same process with the other puff pastry sheet. 


4) Beat 1 egg in a bowl. Brush all around and top of each pastry with a brush. Bake at 400 F for 15-25 minutes or until lightly golden and baked through. Set aside to cool.


5) To make the glaze: In a small/medium bowl combine 1 cup powdered sugar + 2-4 tbsp milk and mix with a whisk. Start with 2 tbsp. of milk, continue adding by 1 tbsp. at a time until it's the desired consistency. Mixture should easily flow. Transfer to a squeeze bottle and drizzle over all pastries. Best taste when served same day. 


Storing: Room temperature, closed container

Freshness: 1-3 days


Russian Version/Рецепт по-русски:


Клубничные Ватрушки

Домашнее всегда лучше, правда? Я нашла этот рецепт клубничных ватрушек, и они такие вкусные! И сделать их очень просто. Я не всегда нахожу хорошие рецепты десертов из слоеного теста, но этот удался. Если вам интересно, попробуйте этот рецепт сами. Я думаю вы не пожалеете!


Кухня: Американская

Автор Кухни: Live Well Bake Often

Время на подготовку: 15-20 минут

Время приготовления: 20 минут

Порция: 15-18 штук



Ингредиенты:

  • 1 упаковка слоеного теста (2 листа), размороженного
  • 1 1/2 стакана клубники
  • 4 ст. сахара
  • 1 ст.л. кукурузный крахмал
  • 4 унции (113 грамм) сливочного сыра, размягченного
  • 1/4 стакана сахарной пудры
  • 1/2 чайной ложки ванильного экстракта
  • 1 яйцо (для смазки)

Глазурь:

  • 1 стакан сахарной пудры
  • 2-4 ст. л. молоко



Что Понадобится:

  • 1-2 противня с силиконовыми ковриками или пергаментной бумагой
  • Скалка
  • Разделочная доска и нож
  • Чашки 
  • Шпатель
  • Электрический миксер, насадкой-лопаткой
  • Нож для масла или шпатель
  • Венчик
  • Кондитерская кисть
  • Кондитерскую Бутылку 



Как приготовить:
1) Разогреть духовку до 400ф (204с). Подготовить противни с силиконовыми ковриками или пергаментной бумагой и отложите пока в сторону. Удалите стебли клубники, вымойте и обсушите 1 1/2 стакана клубники. На разделочной доске нарежьте клубнику кубиками на более мелкие кусочки. Переложите в маленькую / среднюю миску. Добавьте 4 ст.л. сахар + 1 ст.л. кукурузный крахмал и перемешайте все лопаткой до однородного состояния. Отложите в сторону.


2) В чашу электрического миксера переложите 113 грамм размягченный сливочного сыра и перемешайте лопаткой до однородного состояния. Добавьте 1/4 стакана сахарной пудры + 1/2 чайной ложки ванильного экстракта и продолжайте взбивать, пока все хорошо не смешается. При необходимости насадку можно сменить на венчик. Отложите в сторону.


3) С помощью скалки возьмите 1 лист слоеного теста и слегка раскатайте лист побольше и тоньше с обеих сторон. С помощью ножа разрежьте лист на квадраты равного размера. Я разрезала свой на 9 квадратов. Ножом для масла распределите немного сливочного сыра по каждому квадрату. Добавьте примерно 1-2 ст.л. клубничной начинки в нижнем углу каждого квадрата. Взяв верхний угол, накрыть сверх клубники, до другого угла, сделав похожим на треугольник. Сожмите и закройте все стороны треугольника. Обязательно плотно закрывайте, чтобы смесь не вытекла. При желании можно сделать узор вилкой. На подготовленные противни переложить треугольники. Повторите тот же процесс с другим листом слоеного теста.


4) Взбить в миске 1 яйцо. Смажьте все вокруг и сверху каждую ватрушку кисточкой. Выпекайте при температуре 400ф (204с) в течение 15-25 минут или до получения слегка золотистого цвета и пропекания. Вытащив, отложите, чтобы остудить.


5) Для приготовления глазури: в небольшой / средней миске смешайте 1 стакан сахарной пудры + 2-4 столовые ложки молока и перемешайте венчиком. Начать с 2 ст.л. молока, и продолжат добавлять по 1 ст.л. за один раз до желаемой консистенции. Смесь должна легко течь. Перелейте в кондитерскую бутылку и полейте все ватрушки. Наилучший вкус при подаче в тот же день.


Хранение: Комнатная температура, в закрытым контейнере.

Свежесть: 1-3 дня