Pulled BBQ Chicken
This is a recipe of a very tasty bbq chicken that is made in the slower cooker which makes it super easy to cook. Just simply toss everything in the slow cooker and forget about it for hours. This bbq chicken could be served as a sandwich or hamburger with buns, any kind of bread or tortilla wraps. You can even serve this as a main course with a side of rice or pasta.
Cuisine: American
Kitchen: Natasha’s Kitchen
Time: 4 hours
Serving: Small pot of a slow cooker
Ingredients:
- 5-6 boneless, skinless chicken breasts (about 3 lbs)
- 1 ½ cups BBQ sauce (I like Longhorn Barbecue)
- ½ medium onion
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- 2 tbsp brown sugar
- Hamburger buns, tortillas, or bread to serve
Tools Used:
- Slow cooker
- Grater
- Cutting board or plate
- Forks
Directions:
- Peel, wash, clean & dry 1/2 an onion. Grate the onion and place in a slow cooker pot with juice made from the onion. Add 1 ½ cup bbq sauce + 1 tbsp oil + 1 tbsp Worcestershire sauce + 2 tbsp brown sugar and mix to combine. Place about 5-6 chicken breasts and mix to coat all chicken in. Close with the lid and turn slow cooker on high for 3-4 hours or low on 6-7 hours. Сheck if chicken is ready by piercing it with a fork and if it easily pokes through and is soft, it's ready. Remove chicken from the slow cooker pot and transfer to a plate or cutting board and shred it with two forks and place it back to the pot. Stir the chicken in the bbq sauce to combine. Serve on hamburger buns, tortillas or any bread. Assemble right before serving. If you assemble too early the bread will become really soggy.
Storing: Once meat is at room temperature, you can refrigerate leftover meat in a container.
Freshness: 3-4 days
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Курица в Барбекю в Мультиварки
Ингредиенты:
- 5-6 куриных грудок без кожи (около 3 фунтов)
- 1 ½ ст. барбекю соуса (мне нравится кампания Longhorn Barbecue)
- ½ средней луковицы
- 1 столовая ложка оливкового масло
- 1 столовая ложка вустерширского соуса(Worcestershire sauce)
- 2 столовые ложки коричневого сахара
- Хлебные булочки, лепешки или хлеб для подачи
Что понадобиться:
- Мультиварка
- Терка
- Разделочная доска или тарелка
- Вилки
Как Приготовить:
- Очистить и вымыть 1/2 луковицы. Натереть лук на тёрки и положит в кастрюлю мультиварки, с соком из лука. Добавит 1 ½ стакана барбекю соуса + 1 столовую ложку масла + 1 столовую ложку вустерширского соуса + 2 столовые ложки коричневого сахара и хорошо перемешать. Положит около 5-6 куриных грудок и перемешать, чтобы покрыть всю курицу. Закрыть крышкой и поставит мультиварку на высокую на 3-4 часа или на медленную 6-7 часов. Проверит, готов ли курица, проткнув его вилкой, и если он легко протыкает и мягкий, он готов. Выньте курицу из кастрюли мультиварки и перенести на тарелку или разделочную доску. Измельчит ее двумя вилками и положит обратно в кастрюлю. Перемешать курицу в барбекю соусе. Подавать на хлебных булочках, лепешках или любом хлебе. Положит мясо на хлеб прямо перед подачей на стол. Если вы соберете слишком рано, хлеб станет раскисать.
Хранение: Как только мясо достигнет комнатной температуры, вы можете охладить оставшееся мясо в контейнере.
Свежесть: 3-4 дня