Pecan Tassies
Very tasty pecan tarts that are made from cream cheese dough, filled with sugar pecans and topped with powdered sugar. Every time I make these everyone loves them!
Cuisine:
Kitchen: Olga's Flavor Factory
Time: 1 hour 25 minutes
Serving: 48 tarts
Ingredients:
Dough:
- 2 sticks unsalted butter, softened
- 6 oz cream cheese, softened
- 2 cups all purpose flour
Filling:
- 2 eggs
- 2 tbsp unsalted butter, melted
- 1 ½ cups brown sugar
- 1 cup pecans, chopped
- Powdered Sugar for topping
Tools Used:
- Mini cupcakes/muffins baking pans buttered or oiled
- Electric Mixing bowl with paddle attachment
- Cutting board & knife
- Bowl & measuring spoon
- Parchment paper
- Spatula
Directions:
1. For the dough: In an electric stand mixer, place the paddle attachment. In the bowl add 2 sticks of softened butter. ( Tip: if you had no time for the butter to sit on the counter to become softened, no worries just microwave it for 15 seconds and it will soften. You can do the same thing for cream cheese.) Let mix. Add 6 oz softened cream cheese and let mix until creamy. Scrape the sides of the bowl with a spatula and let mix couple more minutes. Sift and add 2 cups of flour and mix more until well combined. Scrape the bowl once again. Remove your dough and transfer in onto parchment paper. Shape into 4 long rolls and wrap each one with parchment paper and twist the ends like a candy. Refrigerate for at least 1 hour. (You can also freeze these if making these ahead of time or just to have in freezer for emergencies).
2. Chop 1 cup of pecans and set aside. Mix together in the bowl of an electric mixer 2 eggs + 2 tbsp melted butter + 1 ½ cup brown sugar until combined well. Transfer into smaller bowl.
3. Take out the dough from the refrigerator and unwrap it from parchment paper. Slice the dough evenly into 48 pieces. Press each piece into the bottom of the each muffin hole, thinning it out with your fingers. Even it out on the sides making a bottom indentation. It's ok if the dough is not exactly to the top, I actually like mine that way better because they look more like tarts that way rather then muffins. Place 1-2 tsp of chopped pecans inside each tart. Take about 1-2 tbsp of the filling batter and pour over each tart. I like to use my tbsp measuring spoon to pour over the tarts, but you can use a measuring cup with a sprout or anything that works for you.
4. Bake at 350 for 20-25 minutes or until brown. Do not over bake. (if you over bake the brown sugar on top will harden and be chewy rather than soft.) Take them out as soon as they look brown and cooked through. Remove from oven and let slightly cool. Remove from pan by popping them out or by lightly and carefully tapping with a spatula the side of each tart. Sometime it helps to lightly cut around the edges of each tart with a knife. Work with caution because the tops are very fragile and can easily break apart when you remove them. Once they are completely cooled, dust with powdered sugar and add more pecans for decor if desired.
Storing: Room temperature, covered
Freshness: 4-5 days
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Печенье с пеканами
Ингредиенты:
Тесто:
- 2 палочки несоленого масла, размягченного
- Сливочный сыр на 6 унций, смягченный
- 2 ст. муки
Начинка:
- 2 яйца
- 2 столовые ложки несоленого масла, растопленного
- 1 ½ ст. коричневого сахара
- 1 ст. орехов пекан, нарезанный
- Сахарная пудра для посыпки
Что понадобиться:
- Мини-кексы / кексы смазанное маслом
- Электрический миксер с лопатой насадкой
- Разделочная доска и нож
- Чаша и ложка
- Пергамент
- Шпатель
Как Приготовить:
1. Для теста: в миксере с подставкой установите насадку лопаты. В миску добавить 2 палочки размягченного сливочного масла. (Совет: если у вас не было времени чтобы сливочное масло постояло чтобы размягчиться, не беспокойтесь, просто погрейте его в микроволновки в течение 15 секунд, и оно размягчится. Вы можете сделать то же самое для сливочного сыра.) Дайте смешать. Добавит 6 унций смягченного сливочного сыра и перемешать до однородного состояния. Очистит стенки чаши с помощью шпателя и ещё раз перемешать пару минут. Просеит и добавит 2 ст. муки и хорошо перемешать. Очистит миску еще раз и перемешать. Вынуть тесто и перенести на пергаментную бумагу. Разделить теста на 4 частей и раскатать каждую в длину. Завернуть каждый в пергаментной бумаге и скрутите концы, как конфету. Убрать в холодильник не менее 1 часа. (Вы также можете заморозить их, если делаете это заранее или просто иметь в морозильнике для экстренных случаев).
2. Порезать 1 ст. орехи пекан с помощью разделочной доски и ножа или используя кухонный комбайн. Отложит в сторону. Смешать в миске с электрическим миксером 2 яйца + 2 столовые ложки растопленного сливочного масла + 1 ½ стакана коричневого сахара до полного перемешивания. Перенести в меньшую миску.
3. Достать тесто из холодильника и развернуть его из пергаментной бумаги. Тесто нарезать равномерно на 48 частей. Вдавить каждый кусочек в дырку формы для кекса, размягчая его пальцами. Выровнять тесто по бокам, сделав углубление снизу. Ничего страшного, если тесто меньше чем форма, мне даже больше нравится так, потому что они больше похожи на корзиночки, чем на кексы. Поместит 1-2 ч.л. нарезанных орехов пекан внутри каждой корзиночки. Налить 1-2 столовые ложки жидкого сахара и залить сверху каждой. Мне нравится использовать мою мерную столовую ложки, но вы можете использовать мерную чашку с ростком или всё, что вам удобнее.
4. Выпекать при 350 Ф (176 С) в течение 20-25 минут или до коричневого цвета. Не перепекать. (если вы перепечёте, коричневый сахар сверху станет твердым и резиновым, а не мягким.) Вынимайте их, как только они выглядят коричневыми и прожаренными. Вынуть из духовки и дать немного остыть. Вытаскивать из формы, вытряхивая аккуратно или поддевая их слегка и осторожно постукивая лопаточкой по стороне каждой корзине. Иногда помогает слегка провести края каждого корзине ножом. Работайте с осторожностью, потому что верхушки очень хрупкие и нежные и могут легко распасться. Как только они полностью охладятся, посыпьте сахарной пудрой и добавьте орехи пекан для декора при желании.
Хранение: Комнатная температура, накрытая
Свежесть: 4-5 дней