Onion Rings

 

This is a famous appetizer in USA. Very commonly served in restaurants, parties or homes. Fried onion and dipped into a sauce. We like to serve it as a side for soups or main dishes. 


  

Cuisine: American                                

Kitchen: Natasha’s Kitchen

Time: 30 minutes

Serving: 4-5 people (1 medium platter)



Ingredients:


  • 1 large yellow onion, sliced into thick rings
  • 1/2 cup milk
  • 1/2 tbsp white vinegar
  • 1/4 cup sour cream
  • 1 1/2 cup flour
  • 3/4 tbsp salt
  • 1/2 tsp black pepper
  • 1 1/2 tsp garlic powder
  •  Oil for frying ( I use extra virgin olive oil )

Dip:

  • 1/3 cup Mayo
  • 3 tbsp ketchup


Tools Used:


  • Deep skillet
  • Bowls
  • Whisk
  • Cutting Board & Knife
  • Tray or plate
  • Serving platter


Directions:


1.      In a small bowl whisk together 1/2 cup milk + 1/2 tbsp vinegar and let sit for 5 minutes. 


2.      Meanwhile prepare your flour mixtures: To keep this less mess and so you will have enough flour, prepare 3 different bowls of the following: ½ cup flour + ¼ tbsp salt + 1/8 tsp black pepper + ½ tsp garlic powder and mix to combine. Set aside


3.      Whisk in 1/4 cup sour cream to the milk mixture. (You could just simply use one bowl, but most cases, the flour curdles up too quick and you run out too soon. So i figured having several bowls was more practical and useful. ) Set aside


4.      On a cutting board, slice onion in thick rings. Separate the rings and dip each ring into the sour cream mixture then flour mixture using a fork or hands. Repeat the process twice. Then transfer to tray or plate. Once you run out of flour mixture, use the second plate you prepared. Then use the third. 


5.      Heat a deep pot or skillet with oil about 1/2 inch full of oil.  Once oil is heated, place onion rings in oil not overcrowding the pan. Cooking in batches. Cook for about 3-4 minutes on medium heat or until golden. Flip over the rings with a fork and continue cooking the other side until golden. Remove to a platter or plate with paper towel and let soak. I simply use a fork and it works well. Repeat the process until all rings are fried.


6.      To prepare the sauce dip just simply whisk in 1/3 cup mayo + 3 tbsp ketchup in a small dish and serve warm. Onion rings taste best the first day. They are still fresh and good the next 1-2 days but after you refrigerate them and reheat the next days, they loose their texture and are not as crunchy anymore but are rather soft. I wouldn't recommend making a bigger batch unless you have a party or more people in the house and are planning to eat them within the same day.


Storing: Refrigerated

Freshness: 1-2 days



Russian Version/Рецепт по-Русски:


Луковые Кольца


Ингредиенты:


  • 1 большой желтый лук, нарезанный толстыми кольцами
  • 1/2 стакана молока
  • 1/2 столовой ложки белого уксуса
  • 1/4 стакана сметаны
  • 1 1/2 стакана муки
  • 3/4 столовые ложки соли
  • 1/2 ч.л. черного перца
  • 1 1/2 чайной ложки чесночного порошка  
  • Растительное масло для жарки (я использую оливковое масло)

Соус Чтобы Макать:

  • 1/3 стакана майонеза
  • 3 столовые ложки кетчупа


Что понадобиться:


  • Глубокая сковорода или кастрюля
  • Чашки
  • Венчик
  • Разделочная доска и нож
  • Поднос или тарелка 
  • Тарелка


Как Приготовить:


1. В маленькой чашки смешать 1/2 стакана молока + 1/2 столовой ложки уксуса и оставьте на 5 минут.


2. Тем временем приготовит мучные смеси: чтобы было меньше беспорядка и чтобы муки было достаточна, я советую приготовить 3 разных чаши из следующего: ½ стакана муки + ¼ столовой ложки соли + 1/8 чайной ложки черного перца + ½ чайной ложки чесночного порошка и хорошо перемешать.(Вы можете просто использовать одну миску, но в большинстве случаев мука слипается и получаться один комок. Поэтому я подумала, что способ использовать несколько чашик  был более практичным и полезным.)  Отложить в сторону. 


3. Взбить 1/4 стакана сметаны в молочную смесь. Отложить в сторону.


4. На разделочной доске нарезать лук толстыми кольцами. Разделите кольца и обмакнуть каждое кольцо в смесь сметаны и молока, затем добавит в муку вилкой или руками и обвалять. Повторит процесс дважды. Затем перенести на поднос или тарелку. Как только у вас кончится мучная смесь, используйте вторую тарелку, которую вы приготовили. А потом используйтетретьею.


5. Нагреть глубокую кастрюлю или сковороду с растительным маслом примерно на 1/2 дюйма. Поместит луковые кольца в горячее масло, не перегружая сковороду. Готовим партиями.  Жарить около 3-4 минут на среднем огне или до золотистого цвета. Перевернуть кольца вилкой и продолжать жарить на другой стороне до золотистого цвета. Вытащит на тарелку с бумажным полотенцем и дать им впитывать. Я просто использую вилку, и она хорошо работает. Повторит процесс, пока все кольца не будут обжарены.


6. Чтобы приготовить соус, просто взбить 1/3 стакана майонеза + 3 столовые ложки кетчупа в небольшой миски. 


7. Подавать теплыми. Кольца лука имеют лучший вкус в первый день. Они всё ещё свежие и хорошие в течение следующих 1-2 дней, но после того как вы охладите их и разогреете в последующие дни, они потеряют свою текстуру и уже не будут хрустящими, а станут мягкими. Я бы не рекомендовал делать большую порцию этого рецепта, только если у вас будут гости или много человек в доме и вы планируете съесть их в тот же день.


Хранение: в холодильнике

Свежесть: 1-2 дня