Mini Pizzas
Either make it small mini pizzas, or one large pizza it's absolutely your choice. But it doesn't matter, what matters most is that its' super east to make and you can totally customize your own ingredients for the pizza. I am sharing with you this recipe of how I usually make my pizzas.
Cuisine: Italian
Kitchen: Natasha’s Kitchen (Dough) / Julietta's Creations
Time: 1 hour 30 minutes
Serving: 8-10 pizzas
Ingredients:
Dough:
- ¾ cup warm water
- 1 tbsp dry active yeast
- ½ tbsp liquid honey (microwave or melt)
- 1 ½ tbsp cooking oil (I use extra virgin olive oil)
- 2 cups all purpose flour
- ¾ tsp salt
- Garlic powder (sprinkle top)
- Ranch, Ketchup, or sweet onion sauce (for sauce)
Topping:
- Grated cheese of your choice (I usually use mozzarella or mexican)
- Tomatoes, mushrooms, ham, green onions, chicken, pineapple, bbq (or anything you like for topping)
Tools Used:
- Bread maker or electric mixer with attachments to make dough
- Baking sheets with parchment paper, silicon mats or greased
- Cutting Board & knife
- Rolling pin and a clean working area
Directions:
1. To prepare the dough: Place ¾ cup warm water +1 tbsp yeast + ½ tbsp honey + 1 ½ tbsp oil + 2 cups flour + ¾ tsp salt into bread maker and put on option for dough for 1 hour and 30 minutes. If using an electric stand mixer. Add 3/4 cup warm water with 1 tbsp of yeast in the bowl of an electric stand mixer and let sit for 5-10 minutes or until puffed. Add 1 1/2 tbsp oil + 3/4 tsp salt + 1/2 tbsp of honey and mix with a whisk until all blended. Transfer attachment to hook and add 2 cups flour, about 1/2 cup at a time and mix until dough no longer sticks to the sides of the bowl. You may or may not need to add more flour. Once dough is formed, remove it from the bowl, grease it with oil and place the dough back in the bowl. Cover with plastic wrap and let sit until you prepare your toppings or for at least 30 minutes. If using the bread maker method just simply leave it in there to rise.
2. To prepare the fillings: Chop your vegetables you want to use for your topping (fry the chicken before if you want to use that as topping, but make sure to cook it slightly and not over cook so it doesnt dry up in the oven.) and set aside. Some of the filling I like to do is 1.) Cooked chicken + diced tomatoes + sliced mushrooms + green onions + cheese 2.) Pineapple + ham + onion + cheese 3.) chicken + tomatoes + onion + bbq + cheese. 4.) Ground beef + chicken + beef + bell pepper + cheese. or just 1 meat, instead. 5. )Ham + tomatoes + onion + cheese. 6.) You can also do an easy vegetarian by simply just taking out the meat and putting any veggies you like.
3. Preheat oven to 415 F. Prepared baking sheets and set aside. To assemble: Split dough into smaller pieces and roll each one out into round shapes. Make them small mini pizzas or 1 large pizza, or any size you desire. (Make circles thick and not thin so they wont burn in the oven, unless you are aiming for a crisp crust.) Brush the top of each pizza with ranch, ketchup or sweet onion sauce. You can also do a garlic white sauce if you prepared one. Make sure you find good combinations for the right ingredients. I find Ranch a good combination for mostly any ingredient pizza and it makes a good, quick and east sauce too. You can also sprinkle lightly with garlic powder. Top pizzas with grated cheese, then following with your desired ingredients. Bake at 415 F for 15 minutes or until golden.
Storing: Once at cool temperature, refrigerate covered
Freshness: 2-4 days depending on the ingredients you used
Russian Version/Рецепт по-русски:
Маленькие Пиццы
Ингредиенты:
Тесто:
- ¾ стакана теплой воды
- 1 столовая ложка сухих активных дрожжей
- ½ столовой ложки жидкого меда (растопленного)
- 1 ½ столовой ложки растительного масла (я использую оливковое масло первого отжима)
- 2 стакана муки
- ¾ ч. л. Соли Чесночный порошок (сверху посыпать)
- Ранчо, кетчуп или сладкий луковый соус (для смазки)
Начинка:
- Тертый сыр на ваш выбор (я обычно использую моцареллу или мексиканский)
- Помидоры, грибы, ветчина, зеленый лук, курица, ананас, барбекю (или что вам нравится для начинки)
Что понадобиться:
- Хлебопечка или миксер с насадками для теста
- Противни
- Разделочная доска и нож
- Каталка и чистый рабочий стол
Как Приготовить:
1. Чтобы приготовить тесто: поместить ¾ стакана теплой воды + 1 столовую ложку дрожжей + ½ столовой ложки меда + 1 ½ столовой ложки масла + 2 стакана муки + ¾ чайной ложки соли в хлебопечку и включить на 1 час 30 минут. При использовании электрического настольного миксера: Добавить 3/4 стакана теплой воды с 1 столовой ложкой дрожжей в чашу электрического миксера и оставить на 5–10 минут или до образования вздутия. Добавить 1 1/2 столовой ложки масла + 3/4 чайной ложки соли + 1/2 столовой ложки меда и перемешать венчиком, пока все не смешается. Поменять насадку на крючок и добавить 2 стакана муки по 1/2 стакана за раз и перемешивать, пока тесто не перестанет прилипать к стенкам миски. Вам может понадобиться добавить или может не понадобиться добавить больше муки. Когда тесто сформируется, вынуть его из миски, смазать растительным маслом края и дно миски и снова поместить тесто обратно. Накрыть пищевой пленкой и дать ему подниматься, пока вы не приготовите начинку, или хотя бы на 30 минут. Если вы используете метод хлебопечки, просто оставьте его там, чтобы он поднималось.
2. Чтобы приготовить начинку: нарезать овощи, которые хотите использовать в качестве начинки (обжарьте курицу перед тем, как использовать ее в качестве начинки, но обязательно готовьте ее слегка и не переваривайте, чтобы она не высохла в духовке) и отложите в сторону. Некоторые из начинок, которые мне нравятся: 1.) Курица + нарезанные кубиками помидоры + нарезанные грибы + зеленый лук + сыр 2.) Ананас + ветчина + лук + сыр 3.) курица + помидоры + лук + барбекю + сыр. 4.) Говяжий фарш + курица + говядина + болгарский перец + сыр. или можно использовать только один выбор мяса 5.) Ветчина + помидоры + лук + сыр. 6.) Вы также можете сделать легкое вегетарианство, просто вынув мясо и положив туда любые овощи, которые вам нравятся.
3. Разогреть духовку до 415 ф (213 c). Подготовить противни и отставить в сторону. Для сборки: Разделить тесто на более мелкие кусочки и раскатать каждый в круглые формы. Сделать из них маленькую мини-пиццу или 1 большую пиццу или любого размера, который вам нравится. (Делать круги толстыми, а не тонкими, чтобы они не подгорели в духовке, если только вы не хотите получить хрустящую корочку.) Смазать верх каждой пиццы ранчо, кетчупом или сладким луковым соусом. Вы также можете приготовить чесночный белый соус, если вы его приготовили. Убедитесь, что вы нашли подходящие сочетания подходящих ингредиентов. Я считаю ранчо хорошей комбинацией для пиццы с любыми ингредиентами, а также из него получается хороший, быстрый и легкий соус. Также можно слегка присыпать чесночным порошком. Сверху посыпать пиццу тертым сыром, а затем добавить желаемые ингредиенты. Выпекать при 415 ф (213 с) в течение 15 минут или до золотистого цвета.
Хранение: После того как они остынут до комнатной температуре, хранить в холодильнике в закрытой тарелки.
Свежесть: 2-4 дня в зависимости от ингредиентов, которые вы использовали.