Marinated Mushrooms
One of the most tasteful marinated mushrooms I ever tried. These are really easy to make and could be made ahead of time and canned in jars. Thank you for my family for having this recipe of these delicious mushrooms. They are great at any party too!
Cuisine: Russian
Kitchen: Julietta's Creations
Time: 20-30 minutes
Serving: 2-4 medium/large size jars
Ingredients:
- 5 lbs of small mushrooms
Marinade
- 1 cup cold water
- 1/2 cup white vinegar
- 1/2 cup cooking oil (sunflower oil)
- 3 tsp salt
- 1 tbsp. white granulated sugar
- 3-5 cloves of garlic
- 5-6 peppercorns
- 2-3 bay leaves
What You'll Need:
- 2 Medium pots
- Jars if canning
- Jar or bowl for storing
- Sieve
Instructions:
1) Wash and clean mushroom and place them in a medium size pot. Add enough water to cover all mushroom and place on the stove on medium heat. Bring to a boil. Reduce heat to medium and cook for 5 minutes. Drain water from mushrooms and set aside.
2) Prepare the marinade in a different pot. Add 1 cup cold water + 1/2 cup vinegar + 1/2 cup sunflower oil + 3 tsp salt + 1 tbsp sugar + 3-5 cloves of garlic + 5-6 peppercorns + 2-3 bay leaves. Bring everything to a boil on medium/high heat, mixing. Add mushrooms to the marinade, reduce heat to medium/low and cook for another 15 minutes. To serve right away, let cool to room temperature and refrigerate for at least couple of hours. I like mine to sit in the refrigerator for at least overnight. Keep refrigerated in a jar or bowl until served. Before serving, sift through a sieve mushrooms from marinade and serve.
3) For canning: While marinade is cooking, prepare your jars and lids by boiling lids for 5 minutes in a pot. Rinse with boiling hot water all jars inside and outside. Place in preheated oven to dry both lids and jars until completely dry. Pour HOT mushrooms with marinade in each jar until completely covered to top. Cover with lid and flip over jars upside down wrapped in a kitchen towel until cooled to room temperature. Label date and remove to pantry.
Storing: Refrigerated, covered
Freshness: 3-4 days, 2-4 years in pantry jars
Russian Version/Рецепт по-русски:
Маринованные Грибы
Один из самых вкусных маринованных грибов, которые я когда-либо пробовала. Их действительно легко приготовить, их можно приготовить заранее и консервировать в банках. Спасибо моей семье за рецепт этих восхитительных грибов. Они хороши и на любой праздник!
Кухня: Восточная Европа
Автор: Julietta's Creations
Время: 20-30 минут
Порция: 2-4 банки среднего/большого размера
Ингредиенты:
- 5 фунтов (2.27 кл) маленьких грибов
Маринад
- 1 стакан холодной воды
- 1/2 стакана белого уксуса
- 1/2 стакана растительного масла (подсолнечного масла)
- 3 ч. л. Соли
- 1 ст.л белого сахара
- 3-5 зубчиков чеснока
- 5-6 горошин перца
- 2-3 лавровых листа
Что понадобиться:
- 2 средних кастрюли или ковшика
- Банки для консервации
- Банка или миска для хранения
- Сито
Как приготовить:
1) Вымойте и очистите грибы и поместите их в кастрюлю среднего размера. Добавьте воды, чтобы покрыть все грибы, и поставьте на плиту на средний огонь. Довести до кипения. Уменьшите огонь до среднего и готовьте 5 минут. Слейте воду с грибов и отложите в сторону.
2) Приготовьте маринад в другой кастрюле. Добавьте 1 стакан холодной воды + 1/2 стакана уксуса + 1/2 стакана подсолнечного масла + 3 чайные ложки соли + 1 столовую ложку сахара + 3-5 зубчиков чеснока + 5-6 горошин перца + 2-3 лавровых листа. Доведите все до кипения на среднем / сильном огне, перемешивая. Добавить в маринад грибы, убавить огонь до среднего / низкого и варить еще 15 минут. Чтобы сразу подать, дайте остыть до комнатной температуры и дать постоять в холодильнике хотя бы пару часов. Мне нравится моя после полного охлаждения, поэтому я люблю чтобы оно постояло хотя бы за ночь. Держите в холодильнике в банке или миске до подачи. Перед подачей, процедить грибы от маринада через сита и подавать к столу.
3) Для консервирования: пока маринад готовится, приготовьте банки и крышки, кипятя крышки в течение 5 минут в кастрюле. Промыть кипятком все банки внутри и снаружи. Поместите в разогретую духовку, чтобы высушить крышки и банки до полного высыхания. Налейте ГОРЯЧИЕ грибы с маринадом в каждую банку до полного покрытия. Накройте крышкой и переверните банки вверх дном, завернутые в кухонное полотенце, пока не остынет до комнатной температуры. Можно написать дату и убирать в кладовую.
Хранение: в холодильнике, накрытой.
Свежесть: 3-4 дня, 2-4 года в кладовки, в банках