Lazy Chebureki
Chebureki is a traditional Tatar cuisine made from scratch with ground beef and fried in a skillet. But this recipe I am sharing here with you is a little bit different. The difference is that i will be using already made tortillas. This is why i called it a lazy version. It's still very delicious too, and saves you some time. Works best when you need fast and quick meals. This also could be served as a main dish or as a side.
Cuisine: Tatar, Russian
Kitchen: Tatyana’s Everyday Food
Time: 20-40 minutes
Serving: 10-15 pieces
Ingredients:
- 4-8 tortillas
Filling:
- Chunk of beef or ground beef (1/2 - 1 lb)
- ¼-1/3 of an onion
- 1 garlic clove
- 1 egg
- Salt & Pepper to taste
- Cooking oil for frying
Tools Used:
- Skillet
- Cutting board & knife
- Plate with napkins
- Meat grinder + accessories
Directions:
1. Start with preparing ground beef filling by: setting up the meat grinder. Cut beef and onion into smaller chunks so they can fit into the meat grinder. Place a bowl that will catch the meat from the grinder. Turn your meat grinder on and start by adding a little of meat, little of onion, and repeat until you use all of it. Grind garlic somewhere in the middle of the process. In a bowl salt and pepper your meat to taste. Add 1 egg and mix to combine.
2. To assemble and cook: Place about 1-2 tbsp of filling on one side of your tortilla. Then spread it evenly around one side of the tortilla. You want the layer of meat to be very thin so it will cook through but still enough to eat. Fold the tortilla in half and repeat with the rest. Prepare a large plate or dish with several layers of paper towels. Set aside. Heat a large skillet on medium high heat with cooking oil. Once hot place 1 or 2 pieces of chebureki on the skillet, depending how large your skillet is and cook on medium/low heat until the side is browned. About 3-5 minutes. Once its browned flip it over and cook the other side. Transfer to a plate with paper towels to soak up extra oil. Continue cooking all your chebureki. Slice your chebureki in half in desired and serve with sour cream or bbq sauce. Serve warm.
Storing: Store in the refrigerator in a closed container.
Freshness: 3-5 days
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Ленивые Чебуреки
Ингредиенты:
- 4-8 готовых лепешек или лаваша
Начинка:
- Кусок говядины или говяжьего фарша (1/2 - 1 фунт)
- ¼-1/3 лука
- 1 зубчик чеснока
- 1 яйцо
- Соль и перец по вкусу
- Растительное масло для жарки
Что понадобиться:
- Сковорода
- Разделочная доска и нож
- Тарелка с салфетками
- Мясорубка + аксессуары
Как Приготовить:
1. Начните с приготовления начинки из говяжьего фарша с: установки мясорубки. Нарезать говядину и лук на более мелкие кусочки, чтобы они поместились в мясорубку. Поставить миску, в которую будет улавливаться мясо из мясорубки. Включить мясорубку и начните с добавления немного мяса, немного лука и повторяйте, пока не используете все. Измельчить чеснок где-нибудь в середине процесса. В миске посолить и поперчить мясо по вкусу. Добавить 1 яйцо и хорошо перемешать.
2. Положить 1-2 столовые ложки начинки на одну сторону лепешки. Затем равномерно распределить ее по одной стороне лепешки. Необходимо, чтобы слой мяса был очень тонким, чтобы оно могло прожариться. Сложить лепешку пополам и повторить с остальными. Подготовить большую тарелку или блюдо с несколькими слоями бумажных салфеток. Отложить в сторону. Нагреть большую сковороду на среднем огне с растительным маслом. После того как она хорошо нагреться положить 1 или 2 куска чебуреков на сковороду, в зависимости от размера сковороды, и готовить на среднем / медленном огне, пока сторона не подрумянится и не станет золотистой корочкой. Примерно 3-5 минут. Когда он подрумянится, переверните лепешку и готовьте с другой стороны. Переложить на тарелку с бумажными салфетками, чтобы впитать лишнее масло. Продолжать готовить все остальные чебуреки. Разрезать чебуреки пополам по желанию или оставить как есть, и подавать можно со сметаной или соусом барбекю. Подавать желательно сразу, теплыми.
Хранение: Хранить в холодильнике в закрытой таре.
Свежесть: 3-5 дней