Korean Beef
This is a great recipe when you need dinner ready but don't have much time to prepare it. It's very quick and easy to prepare. But as usual taste very delicious!
Cuisine: Asian (Korea)
Kitchen: Damn Delicious
Time: 20 Minutes
Serving: 4-6 people (1 large skillet)
Ingredients:
- 2 lbs ground beef
- 5-6 garlic cloves
Sauce:
- 1/2 cup brown sugar
- 1/2 cup soy sauce
- 1/2 tsp ground ginger (or fresh ginger but if using ginger add it with garlic in ground beef)
- 1/2 tsp red pepper flakes (optional)
- 1/2 tsp pepper
- Green onions, sesame seeds to garnish
Tools Used:
- Large Skillet
- Small bowl for sauce
- Serving Dish
Directions:
1. Mince 5-6 garlic cloves and sauté in a large skillet on medium heat for 2-3 minutes. Add 2 lbs ground beef and cook on medium heat until cooked through and browned. Break up any chunks with a wooden spoon. Let evaporate most of the moisture.
2. In a small bowl combine 1/2 cup brown sugar + 1/2 cup soy sauce + 1/2 tsp ground ginger + 1/2 tsp red pepper flakes + 1/2 tsp pepper. Whisk until well combined. Pour over ground beef and let cook for 3-5 minutes until meat absorbs. Serve over rice. Very simple and easy recipe, enjoy!
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Говядина по-Корейски
Ингредиенты:
- 2 фунта говяжьего фарша (900 г)
- 5-6 зубчиков чеснока
Соус:
- 1/2 стакана коричневого сахара
- 1/2 стакана соевого соуса
- 1/2 чайной ложки порошок имбиря (или свежего имбиря, но при использовании свежего имбиря добавьте его с чесноком в говяжий фарш)
- 1/2 ч.л. красного перца (по желанию)
- 1/2 чайной ложки перца
- Зеленый лук, семена кунжута для подачи
Что понадобиться:
- Большая сковорода
- Маленькая миска для соуса
- Блюдо для подачи
Как Приготовить:
1. Смешать 5-6 зубчиков чеснока и обжарьте в большой сковороде на среднем огне в течение 2-3 минут. Добавить 2 фунта говяжьего фарша и жарить на среднем огне до готовности, разбивая большие куски деревянной ложкой. Дать испарится почти всю жидкость.
2. В маленькой миске смешать 1/2 ст. коричневого сахара + 1/2 ст. соевого соуса + 1/2 чайной ложки порошок имбиря + 1/2 чайной ложки хлопьев красного перца + 1/2 чайной ложки перца. Перемешать хорошо. Полить соус на мясо и готовить 3-5 минут, пока мясо не впитается. Подавать на рис. Очень простой и легкий рецепт, наслаждайтесь!