Green Borscht (Sorrel Soup)

Russian Green Borscht or Sorrel Soup cooked with vegetables and sorrel and topped with hard boiled eggs makes a delicious dinner soup. 

  


Cuisine: Russian

Kitchen:  Julietta’s Creations

Time: 45 minutes

Serving: 1 large pot



Ingredients:


Stock:

  • 1 Chicken breast, cubed
  • Water 
  • 1 full stripe of onion 
  • 1/2 carrot
  • Bay leaves 1-2 pieces

For Frying:

  • ½ - ¾ medium onion, chopped
  • 1-2 carrots, grated
  • Oil, to fry

For Soup:

  • 3-4 potatoes, sliced
  • 4-6 eggs, boiled, cubed
  • ¾-1 cup chopped Sorrel 
  • Salt & Pepper to taste



Tools Used:


  • 2 Pots (Large and small)
  • Skillet


Directions:


1.      Place 4-6 eggs in a small pot and add water until all eggs are fully submerged in water. Bring the pot to a vigorous boil, reduce heat to medium and cook for 10 minutes undisturbed. Remove from heat, drain hot water and give it a freezing cold shower for couple minutes and leave to cool.

 

2.     In a different medium pot add water about ¾ full and add 1 coat of onion + 1-2 pieces bay leaves + 1/2 of a carrot + 1 cubed chicken breast and bring all to a boil.  Reduce heat to medium and cook for about 20 minutes or until meat is soft and cooked through. As brown foam forms at the top from meat, discard it with a spoon.


3 .    Chop 3-4 small potatoes into cubes and add them to the pot. Cook for 10-15 minutes or until soft and fork easily pierces through.  Discard onions, carrots and bay leaves from the pot. Meanwhile dice onions, grate carrots and fry on medium heat in a skillet with cooking oil until soft and golden for about 5-7 minutes.


5.      Add dried vegetables to the pot + 1 cup chopped sorrel + salt & pepper to taste and bring all to a boil. Lastly peel, clean, wash and dry cooked eggs. Dice eggs into cubes and add them to the pot. Bring everything to a boil. Serve warm with bread if desired. 


Storing: After it's at room temperature, refrigerate in a closed container. 

Freshness: 3-4 days


Russian Version/Рецепт по-Русски:

Зелёный Борщ (С Щавелям)


Ингредиенты:


Бульон:

  • 1 куриная грудка нарезанное кусочками кубиках
  • Вода
  • 1 слой лука
  • 1/2 моркови
  • Лавровый лист 1-2 шт.

Для жарки:

  • ½ - ¾ среднего лука, нарезанный 
  • 1-2 морковки, тертые
  • Масло для жарки 

Для супа:

  • 3-4 картофеля, нарезанного на кубики
  • 4-6 яиц, варёные, и нарезанными кубиками
  • 3/4-1 ст. нарезанного щавеля
  • Соль и перец по вкусу



Что понадобиться:


  • 2 кастрюли (большой и маленький) 
  • Средния Сковородка



Как Приготовить:


1. Поместить 4-6 яиц в небольшой ковш и добавить воду, пока все яйца полностью будут покрыты водой. Поставить на плету на сильный огонь и довести до кипения. Уменьшить огонь до среднего и готовит в течение 10 минут. Снять с плеты, слить горячую воду и искупать в холодной воде на пару минут. Оставить в стороны чтобы остывало 


2. В другой средней кастрюли добавит ¾ кастрюли воды и положить в воду 1 слой лука + 1-2 кусочка лаврового листа + 1/2 моркови + 1 куриную грудку нарезанного кубиками. Довести до кипения. Уменьшить огонь на средний и варить около 20 минут или пока мясо не станет мягким и легко протыкается. Снять пену, которая образуется сверху бульона ложкой и покроям кастрюли.  


3. Почистить, помыть и нарезать 3-4 маленьких картофеля на кубики и добавить их в кастрюлю. Варить 10-15 минут или пока мягко и вилка лего протыкается. Вынуть и выбросить лук, морковь и лавровый лист в бульоны. Тем временем очистить, вымать  лук, и морковку. Нарезать лук, натереть на терке морковь и жарить на среднем огне на сковороде с растительным маслом до мягкости и золотистого цвета в течение 5-7 минут.


5. Добавить жареные овощи в кастрюлю + 1 стакан нарезанного щавеля + соль и перец по вкусу и довести до кипения. Наконец очистить, очистить, вымыть и высушить приготовленные яйца. Яйца нарезать кубиками и добавить в кастрюлю. Подавать теплым с хлебом по желанию

Хранение: После того, как оно достигнет комнатной температуре, держать в холодильнике в закрытом контейнере.

Свежесть: 3-4 дня