Green Borscht (Sorrel Soup)
Russian Green Borscht or Sorrel Soup cooked with vegetables and sorrel and topped with hard boiled eggs makes a delicious dinner soup.
Cuisine: Russian
Kitchen: Julietta’s Creations
Time: 45 minutes
Serving: 1 large pot
Ingredients:
Stock:
- 1 Chicken breast, cubed
- Water
- 1 full stripe of onion
- 1/2 carrot
- Bay leaves 1-2 pieces
For Frying:
- ½ - ¾ medium onion, chopped
- 1-2 carrots, grated
- Oil, to fry
For Soup:
- 3-4 potatoes, sliced
- 4-6 eggs, boiled, cubed
- ¾-1 cup chopped Sorrel
- Salt & Pepper to taste
Tools Used:
- 2 Pots (Large and small)
- Skillet
Directions:
1. Place 4-6 eggs in a small pot and add water until all eggs are fully submerged in water. Bring the pot to a vigorous boil, reduce heat to medium and cook for 10 minutes undisturbed. Remove from heat, drain hot water and give it a freezing cold shower for couple minutes and leave to cool.
2. In a different medium pot add water about ¾ full and add 1 coat of onion + 1-2 pieces bay leaves + 1/2 of a carrot + 1 cubed chicken breast and bring all to a boil. Reduce heat to medium and cook for about 20 minutes or until meat is soft and cooked through. As brown foam forms at the top from meat, discard it with a spoon.
3 . Chop 3-4 small potatoes into cubes and add them to the pot. Cook for 10-15 minutes or until soft and fork easily pierces through. Discard onions, carrots and bay leaves from the pot. Meanwhile dice onions, grate carrots and fry on medium heat in a skillet with cooking oil until soft and golden for about 5-7 minutes.
5. Add dried vegetables to the pot + 1 cup chopped sorrel + salt & pepper to taste and bring all to a boil. Lastly peel, clean, wash and dry cooked eggs. Dice eggs into cubes and add them to the pot. Bring everything to a boil. Serve warm with bread if desired.
Storing: After it's at room temperature, refrigerate in a closed container.
Freshness: 3-4 days
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Зелёный Борщ (С Щавелям)
Ингредиенты:
Бульон:
- 1 куриная грудка нарезанное кусочками кубиках
- Вода
- 1 слой лука
- 1/2 моркови
- Лавровый лист 1-2 шт.
Для жарки:
- ½ - ¾ среднего лука, нарезанный
- 1-2 морковки, тертые
- Масло для жарки
Для супа:
- 3-4 картофеля, нарезанного на кубики
- 4-6 яиц, варёные, и нарезанными кубиками
- 3/4-1 ст. нарезанного щавеля
- Соль и перец по вкусу
Что понадобиться:
- 2 кастрюли (большой и маленький)
- Средния Сковородка
Как Приготовить:
1. Поместить 4-6 яиц в небольшой ковш и добавить воду, пока все яйца полностью будут покрыты водой. Поставить на плету на сильный огонь и довести до кипения. Уменьшить огонь до среднего и готовит в течение 10 минут. Снять с плеты, слить горячую воду и искупать в холодной воде на пару минут. Оставить в стороны чтобы остывало
2. В другой средней кастрюли добавит ¾ кастрюли воды и положить в воду 1 слой лука + 1-2 кусочка лаврового листа + 1/2 моркови + 1 куриную грудку нарезанного кубиками. Довести до кипения. Уменьшить огонь на средний и варить около 20 минут или пока мясо не станет мягким и легко протыкается. Снять пену, которая образуется сверху бульона ложкой и покроям кастрюли.
3. Почистить, помыть и нарезать 3-4 маленьких картофеля на кубики и добавить их в кастрюлю. Варить 10-15 минут или пока мягко и вилка лего протыкается. Вынуть и выбросить лук, морковь и лавровый лист в бульоны. Тем временем очистить, вымать лук, и морковку. Нарезать лук, натереть на терке морковь и жарить на среднем огне на сковороде с растительным маслом до мягкости и золотистого цвета в течение 5-7 минут.
5. Добавить жареные овощи в кастрюлю + 1 стакан нарезанного щавеля + соль и перец по вкусу и довести до кипения. Наконец очистить, очистить, вымыть и высушить приготовленные яйца. Яйца нарезать кубиками и добавить в кастрюлю. Подавать теплым с хлебом по желанию
Хранение: После того, как оно достигнет комнатной температуре, держать в холодильнике в закрытом контейнере.
Свежесть: 3-4 дня