Chocolate Chip Cookies
Very soft cookies with chocolate that melts in your mouth. Very delicious and easy to make cookies.
Cuisine: American
Kitchen: Natasha’s Kitchen
Time: 1 hour 45 minutes
Serving: 15-20 Cookies
Ingredients:
- 2 sticks butter, softened (16 tbsp)
- ½ cup granulated white sugar
- ½ cup brown sugar
- 2 eggs
- 2 tsp vanilla
- 2 ¼ cup all-purpose flour
- 1 ½ tsp baking soda
- 1-2 cups semi-sweet chocolate chips
- Baking Sheets with parchment paper
- Electric Mixer with paddle attachment
- Spatula
- Ice cream scoop or large spoon
- Cup with warm water
Directions:
1. In a bowl of an electric stand mixer, with the paddle attachment mix together 2 sticks softened butter + ½ cup white sugar + ½ cup brown until well combined. Add 2 eggs + 1 ½ tsp baking soda to the bowl and continue mixing. Fold in 1-2 cups chocolate chips with a spatula until well combined.
2. Use an ice cream scoop or spoon to form into small balls. I figured it was easier to work with the spoon when dipping it into a cup with water after each time. That way the dough doesn't stick. Then i place it in my hands and form a small ball. Place on a baking sheet about 2 inches apart lightly flattening it. Refrigerate for at least 1 hour before baking. Bake at 350 F for 15 minutes or until golden.
Storing: Room temperature, Covered
Freshness: 4-5 days
*Please adjust recipe measurements and time to suit yourself and the liking of your own personal taste, different ingredients and various tools used. As all of it can impact or change the results and the process of the cooking.
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Печенье с Шоколадом
Ингредиенты:
- 2 палочки сливочного масла, размягченные (16 ст.л)
- ½ ст. белого сахара
- ½ ст. коричневого сахара
- 2 яйца
- 2 ч.л. ванилина
- 2 ¼ ст. муки
- 1 ½ чайной ложки пищевой соды
- 1-2 стакана шоколада
Что понадобиться:
- Противни с пергаментной бумагой
- Электрический миксер с насадка-лопатка
- Ложка для мороженого или простая ложка
- Стакан с тёплой водой
Как Приготовить:
1. Смешать 2 палочки размягченного сливочного масла + ½ ст. белого сахара + ½ ст. коричневого сахара в миске электрического миксера с насадкой лопатка. Хорошо перемешать. Добавит 2 яйца + 1 ½ чайной ложки пищевой соды в миску и продолжать перемешивать. Сложить 1-2 ст. шоколада с помощью шпателя, пока хорошо не перемешается.
2. Используя ложку для мороженого или простую ложку скатать небольшие шарики. Я пользую простую ложку, опускаю её в стакан с водой после каждого раза. (Таким образом, тесто не прилипает.) Затем я кладу его в руку и образую маленький шарик. Положит на противень на расстоянии, слегка придавит его. Убрать в холодильник на 1 час. Выпекать при температуре 350 Ф (176 С) в течение 15 минут или до золотистого цвета.
Хранение: Комнатная температура, Накрытая
Свежесть: 4-5 дней
*Пожалуйста, отрегулируйте рецепт пропорции и время под себя и вашу семью от зависимости от вашего личного вкуса, разных ингредиентов и различных кухонных приборов. Так как это всё может повлиять на процесс и результат приготовление.