Chicken/Tuna Bagel Sandwiches
One of my friend from youth name Kristina in my church, shared this simple recipe with me. This sandwich made on a bagel makes it so much more tasteful. Makes you want to go for more, even though they fill you up fast as well. These sandwiches could be made from either tuna or chicken, depending on what you like more but both taste delicious! They work great as party appetizers or breakfast sandwiches. This could be easily made as a vegetarian by just simply taking out the meat & fish.
Cuisine: American
Kitchen: Julietta's Creations
Time: 30 minutes
Serving: 8-15 sandwiches
Ingredients:
- 1 bag of Mini bagels (half a bag)
- 1-2 cans of cooked chicken in a can or 2-4 cans of tuna in can
- 1-2 tomatoes
- 1-2 tbsp Sweet pickle relish
- 3/4 -1 cup Shredded cheese
- ½ cup Green/Red peppers (optional)
- 1/3 cup Green onions
- Salt to taste
- 2-4 tbsp Mayo or to taste
Tools Used:
- Baking sheet with parchment paper
- Cutting board & knife
- Bowl
- Spatula
Directions:
1. Open and drain water from chicken or tuna can and transfer to a bowl.
2. Dice 1-2 tomatoes and add to the bowl. Add 1-2 tbsps of sweet relish + 1 cup shredded cheese + 1/2 cup chopped bell pepper + 1/3 cup chopped green onions + 2-4 tbsp of mayo + salt to taste & mayo. Mix all until well combined.
3. Preheat oven to 350 F or broil option. Split mini bagels open and place all bagels face down on baking sheet. Place 2-3 tbsp of the chicken filling on each bagel. Repeat with all the bagels until you used up all the filling. Bake or broil in oven until cheese melts. (about 10-15 minutes or 5-7 minutes if broiling) If broiling do not step away from the oven and check every couple minutes because it's so easy to burn them on broil. Serve warm. (Also broil option makes them more toasted and crunchier) Don't prepare these ahead of time or they will get soggy. You could prepare the filling several hours before cooking, cover and refrigerate (without tomatoes, add those before assembling). And you can assemble them on bagels 30 minutes - 1 hour ahead, cover with plastic wrap on baking sheet and refrigerate. But you don't want to prepare them earlier than that or they will get soggy.
Storing: Store in refrigerator, covered
Freshness: 2-3 days
*Please adjust recipe of measurements & time based on your own personal taste, various of ingredients and different materials used.
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Бутерброды с Курецой или Тунцы
Ингредиенты:
- 1 пакет мини-бубликов (Багель) где-то половина пакета
- 1-2 банки вареной курицы в банке или 2-4 банки тунца в банке
- 1-2 помидора
- 1-2 ст.л. Сладкий огурец соус (Sweet pickle relish)
- 3/4 -1 ст. тертого сыра
- ½ ст. зеленого / красного болгарского перца (по желанию)
- 1/3 ст. зеленого лука
- Солить по вкусу
- 2-4 ст.л. майонеза или по вкусу
Что понадобиться:
- Противень с пергаментной бумагой
- Разделочная доска и нож
- Чашка
- Шпатель или лошка
Как Приготовить:
1. Открыть и слить воду из курицы или тунца и переложит в миску.
2. Нарезать 1-2 помидора и добавит в миску. Добавит 1-2 столовые ложки сладкого огурца соуса + 1 стакан тертого сыра + 1/3 ст. нарезанного зеленого лука + 1/2 нарезанного перца + 2-4 ст.л. майонеза + соль на вкус. Хорошо всё перемешать.
3. Разогреть духовку до 350 F (176 С) или на высокую температуру как 500 F (260 C). Разкрыть мини-бублики на половины и положит все бублики на противень лицом вниз. Поместите 2-3 столовые ложки куриной начинки на каждый бублик. Повторите со всеми остальными, пока вы не использовали всю начинку. Запекать или жарить в духовке, пока сыр не расплавится. (около 10-15 минут или 5-7 минут при варке на высокой температуры). Если вы готовить на высокой, не отходите от духовки и проверяйте каждые пару минут, потому что их очень легко зажарит больше чем нужно. Подавать теплым. (Также вариант приготовления на высокой температуры делает их более зажаренными и хрустящими)
4. Хранить в холодильнике накрытыми в течение 2-3 дней. Не готовьте их заранее, иначе они станут раскисать. Вы можете приготовить начинку за несколько часов до того как запекать, накрыть пищевой плёнкой и поставить в холодильник (без помидоров, добавить их перед тем как ставить в духовку). И вы также можете положить начинку на бублики за 30 минут - 1 час заранее, накрыть пищевой пленкой на противень и поставить в холодильник. Но не делайте их раньше чем это иначе они будут раскисать.
Хранение: Хранить в холодильнике, накрытыми
Свежесть: 2-3 дня