Chicken Noodle Soup

 

Creamy chicken noodle soup that anyone can make with simple ingredients. It's quick, it's easy and delicious!




Cuisine: American

Kitchen: Julietta's Creations

Time: 45 minutes - 1 hour

Serving: 1/2 large pot



Ingredients:


For the Broth:

  • 1 chicken breast
  • About 3 quarts of water  (2/3-3/4 of the pot full)
  • 1/2 carrot
  • 1/4 onion
  • 2 bay leaves

For the soup:

  • 2 carrots
  • 1 onion
  • 2 garlic cloves
  • 2-3 big handfuls of noodles (about 3/4 - 1 cup)
  • splash of half & half (1/4 - 1/3 cup)
  • Scallions (about 1/4)
  • salt, pepper, Vegeta seasoning to taste 
  • Cooking oil for frying



Tools Used:


  • Large pot
  • Large skillet
  • 2 forks
  • Wooden spoon
  • Cutting board & knife
  • Garlic press



Directions:


1.   Fill a large cooking pot with about 3 quarts of water or 2/3-3/4 of the pot full. Add 1 chicken breast (as a whole, as is) + 2 bay leaves + 1/2 of a carrot + 1/4 of an onion and place on stove. Turn heat to high and bring all to a boil. Reduce heat to medium and continue cooking until chicken is cooked, and vegetables have softened. Around 15-20 minutes. You can check if the chicken has cooked through by taking a fork and piercing it through or taking it out and cutting it in half and see if the inside has cooked. If foam from meat forms at the top of the pot and floats up, scoop it out with a spoon and discard it from the pot.


2.   While your broth is cooking, prepare your vegetables. Peel, clean, wash and dry 1 onion, 2 carrots, and 2 garlic cloves. Using a cutting board, dice the onion into small pieces, slice carrots into circles and mince 2 garlic cloves. Heat a large skillet on medium heat with a drizzle of cooking oil. Add onions and carrots. Cook until softened and golden. Add minced garlic and cook for another 4-5 minutes. Turn off and remove from heat. 


3.   Once chicken is fully cooked, remove onions, carrot, bay leaves and chicken from the pot. Discard onions and bay leaves. Using two forks shred chicken breast until small pieces. Transfer it back to the pot. Slice the carrot into circles and transfer it back to the pot. Add about 3/4 of a cup of noodles and let them cook for about 15 minutes or until fully cooked. Add the fried vegetables to the pot, a splash of half & half and a handful of green onions. Season with salt, pepper, and vegeta to taste. Mix all to combine. Bring to a boil. Turn off and remove from heat. Serve warm. 


Storing: Once it's at room temperature, refrigerate covered.

Freshness: 3-4 days



Russian Version/Рецепт по-Русски:

Куриный Cуп с Лапшой

Ингредиенты:


Для бульона:

  • 1 куриная грудка
  • Около 3 литров воды (2 / 3–3 / 4 кастрюли)
  • 1/2 моркови
  • 1/4 луковицы
  • 2 лавровых листа

Для супа:

  • 2 моркови
  • 1 луковица
  • 2 зубчика чеснока
  • 2-3 большие горсти макарон (примерно 3/4 - 1 стакан)
  • Немного сливок (1/4 - 1/3 ст.) 
  • Зелёный лук (1/4)
  • Соль, перец, приправа Вегета по вкусу
  • Растительное масло для жарки



Что понадобиться:


  • Большая кастрюля 
  • Большая сковорода
  • 2 вилки
  • Деревянная ложка
  • Разделочная доска и нож
  • Чеснокодавилка



Как Приготовить:


1. Наполнить большую кастрюлю примерно на 3 литра воды или на 2 / 3–3 / 4  кастрюли. Добавить 1 куриную грудку (целиком, как есть) + 2 лавровых листа + 1/2 моркови + 1/4 лука в кастрюлю и поставить на плиту. Включить сильный огонь и довести до кипения. Уменьшить огонь до среднего огня и продолжать готовить пока курица не сварится, а овощи не станут мягкими. Примерно 15-20 минут. Можно проверить приготовилась ли курица, проткнув её вилкой. Если пена от мяса образуется наверху кастрюли и всплывет, вычерпайте её ложкой и выбросьте.


2. Пока бульон варится, приготовьте овощи. Очистить, вымыть и высушить 1 луковицу, 2 моркови и 2 зубчика чеснока. Используя разделочную доску, нарезать мелкими кубиками лук, нарезать морковь кружочками и выдавить или измельчить 2 зубчика чеснока. Нагреть большую сковороду на среднем огне с небольшим количеством растительного масла. Добавить лук и морковь. Жарить, пока не станет мягким и золотистым. Добавить измельченный чеснок и жарить еще 4-5 минут. Выключить и снять с огня.


3. Когда курица полностью приготовится, достать из кастрюли лук, морковь, лавровый лист и курицу. Выбросить лук и лавровый лист. Двумя вилками измельчить куриную грудку на мелкие кусочки. Переложить обратно в кастрюлю. Нарезать морковь кружочками и переложите обратно в кастрюлю. Добавить около 3/4 стакана макарон и дать ем вариться примерно 15 минут или до полной готовности. Добавить в кастрюлю обжаренные овощи, немного сливок и горсть зеленого лука. Приправить солью, перцем и вегетой по вкусу. Перемешать всё. Довести до кипения. Выключить и снять с огня. Подавать теплым.


Хранение: как только он достигнет комнатной температуры, накройте его и храните в холодильнике.

Свежесть: 3-4 дня