Cheese Crepes
In Russia, blini (crepes) are something every wife makes because they are a great breakfast, appetizer or even just something to drink tea with. And we know in Russia, everybody loves tea. So there will always be something for tea. This recipe I will be sharing with you is a sweet filling with cheese made from cottage cheese. This makes a great breakfast or party dessert as well.
Cuisine: Russian
Kitchen: Julietta’s Creations
Time: 30 minute - 1 hours
Serving: 10-20 crepes
Ingredients:
Crepes:
- 2 eggs
- 4 tbsp granulated sugar
- 1 cup milk
- 1+ cup all purpose flour
- 2 drops of vanilla extract
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1/2 -1 tbsp butter for frying + more for baking
Filling:
- 4 oz cottage cheese
- 3-6 tbsp of granulated sugar or to taste
- 2-3 tbsp of sour cream (optional)
Tools Used:
- Bowls
- Non stick Skillet
- Food Processor (I Use Ninja Food Processor, link at the bottom)
Directions:
1. In a food processor, add 2 eggs + 4 tbsp sugar + 1 cup milk + 2 drops of vanilla extract and blend until smooth. Next add 1 cup flour and blend again until no lumps. Batter should slightly thicken, add 2 tbsp of oil and blend again. (If batter is too thick add more milk, if too liquid add more flour). Batter should easily move around the skillet when you swirl but should not be too runny consistency to control.
2. Melt a little piece of butter about 1/2 tbsp in a skillet. Place about 3 tbsp of batter on a nonstick skillet or I use 1 scoop of a mini ladle, starting from the edges and swirl it around in the center to make one fully covered circle. Tip extra liquid from the skillet back into the batter bowl. (Blini are best when they are thin). Cook over medium/low heat until bubbled and edges are brown, about 3-5 minutes. Flip over the crepe with a spatula and cook on the other side. Sometimes it helps to flip over if you go around all the edges of the crepe with a spatula before flipping over, to not brake the crepe. Remove from skillet and place on a plate, repeat until batter ends. Stack cooked crepes one on top of the other. After every 1-2 crepes flip over the whole stack having the bottom ones on top now, that way you will keep the crepes soft.
3. For the Filling: Drain 4 oz of cottage cheese and transfer to a bowl. Add 3 tbsp of sugar and mix to combine. Taste it and add more if needed. Continue adding 1 tbsp of sugar until you get it as sweet as you like it to be. If you want the texture to be smoother and smaller, with a spoon or spatula mix pressing against the sides of the bowl and break down the cottage cheese. Add couple tablespoons of sour cream if you want your filling to be less thick.
4. Spread a tablespoon of filling on each crepe around the center of each crepe, Fold the edges toward the middle. Then roll, folding any open edges towards the middle of the crepe. Transfer crepes to a baking dish. Add some pieces of butter on top and sides of the dish for a richer flavor. Cover with foil and bake at 350 for about 20-30 minutes or until butter is melted crepes are warm. Brush the melted butter around and on the top of the crepes. Remove from foil and let bake for an additional time for more browning if desired.
Storing: Keep at room temperature for 1-2 day. Refrigerate after 2 days.
Freshness: 3-4 days
Here's a link to Ninja Food Processor, I really like it.
https://www.amazon.com/Ninja-Processor-450-Watt-Smoothies-QB1004/dp/B004XK4N9C/ref=sr_1_2?crid=2LBW9MLB00846&dchild=1&keywords=ninja+food+processor&qid=1589396561&sprefix=ninja+food+pr%2Caps%2C259&sr=8-2
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Блины с Творогом
Ингредиенты:
Тесто на блинчики:
- 2 яйца
- 4 ст.л сахара
- 1 ст. молока
- 1+ ст. муки
- Пару каплей экстракт ванилина
- 2 ст.л оливкового масла (оливковое масло первого отжима)
- Сливочное масло для жарки
Начинка:
- 4 унции творога
- 3-6 столовых ложек сахара или по вкусу
Что понадобиться:
- Миски
- Сковорода с антипригарным покрытием
- Кухонный комбайн
Как Приготовить:
1. В кухонный комбайн добавит 2 яйца + 4 столовые ложки сахара + 1 стакан молока + 2 капли ванильного экстракта и взбит до получения однородной массы. Затем добавит 1 стакан муки и снова перемешать хорошо чтобы не было комков. Тесто должно слегка загустеть. Добавить 2 столовые ложки растительное масла и снова перемешать. (Если тесто слишком густое, добавить больше молока, если слишком жидкое, добавить больше муки). Тесто должно легко перемещаться по сковороде, когда выливаете, но не должно быть слишком жидкое.
2. Растопить маленький кусочек сливочного масла (около 1/2 столовой ложки) в сковороде. Поместит примерно 3 столовые ложки или я использую 1 ложку маленькой поварёшки жидкого теста на сковороду с антипригарным покрытием, . Начиная с краев и вращая его вокруг и в центре, чтобы сделать один полностью покрытый круг. Слить лишнюю жидкость из сковороды обратно в миску с тестом. (Блины лучше, когда они тонкие) Готовит на среднем /слабом огне до образования маленьких пузырьков и когда края начинают становиться коричневые, около 3-5 минут. Перевернуть шпателем блин и готовит на другой стороне. Иногда помогает перевернуть, если поддет вокруг все края блина с помощью шпателя. Снять со сковороды и положите на тарелку и продолжать процесс, пока тесто не кончится. Сложит приготовленные блины один поверх другого. После каждые 1-2 блинчика перевернуть всю стопку, чтобы нижние теперь были сверху, таким образом, вы будете держать блинчики мягкими.
3. Для начинки: слить 4 унции творога и переложит в миску. Добавит 3 столовые ложки сахара и перемешать. Попробовать на вкус и добавить больше если необходимо. Продолжать добавлять 1 столовую ложку сахара до тех пор, пока она не станет сладкой какой вам нравится. Если вы хотите, чтобы текстура была более гладкой и мелкой, с помощью ложки прижмите смесь к краям миски и покрошите творог.
4. Размазать начинку творога на каждый блин, около 1-2 столовых ложек начинки. Сложит края к середине. Затем свернут как рулет, складывая все открытые края к середине блина. Лучше всего подавать тёплые.
Хранение: хранить при комнатной температуре в течение 1-2 дней. Охладите через 2 дня.
Свежесть: 3-4 дня