Carrot Sandwiches

Great appetizer, great breakfast, great sandwiches! Cooked carrots, grated cheese, pressed garlic, mayo and some salt is all you need to make these delicious carrot sandwiches. Really good, especially if you love garlic! Enjoy!


Cuisine:

Kitchen: Natasha's Kitchen

Time: 30-45 minutes

Serving: 10-15 sandwiches



Ingredients:

  • 3-4 carrots, cooked
  • 3-4 garlic cloves, pressed
  • 1/2 cup shredded cheese, any
  • 2-4 tbsp mayo
  • Sprinkle of salt
  • Sliced baguette bread or any other bread



What You'll Need:

  • Medium pot
  • Baking sheet
  • Oven
  • Grater
  • Garlic press
  • Bowl & spatula
  • Paring Knife



Instructions:

1) Place 3-4 carrots in a medium pot and fill it up with cold water to fully submerge all carrots in water. Place on high heat and bring to a boil. Reduce heat to medium and cook for about 15-30 minutes or until soft and easily pierces through with a fork. Drain water and let cool.


2) Preheat oven to 350 F. Using a knife, scrub off all the carrot skin and discard. Lightly rinse the carrots and wipe with paper towel. On big holes on a cheese grater , grate all carrots in a medium bowl. Peel, wash 3-4 garlic cloves. If you don't like garlic as much you can use about 2-3 small garlics. Mince garlic through a press and add to the grated carrots. Grate cheese if it's not shredded yet and add to the carrots. Lightly salt, add 2-4 tbsp of mayonnaise, depending how creamy you want them to be. Mix everything with a spatula to fully combine. 


3) Slice baguette bread or any kind of bread. Layer them out on a prepared baking sheet. Place a generous tablespoon or two of the filling and tap it around with a spoon or fingers to make it look neat and no carrots are sticking out. Repeat with all the bread and filling. Bake at 350 F for 10-15 minutes or until cheese melts and bread crisps a bit. Serve warm.  


Storing: Refrigerated in a closed container

Freshness: 2-4 days



Russian Version/Рецепт по-Русски:


Бутерброды с Морковью



Ингредиенты:

  • 3-4 моркови, отваренной
  • 3-4 зубчика чеснока, измельченный 
  • 1/2 стакана тертого сыра, любого
  • 2-4 столовые ложки майонеза
  • Посыпать солью
  • Нарезанный хлеб багет или любой другой



Что понадобиться:

  • Средния кастрюля
  • Лист для выпечки
  • Духовка
  • Терка
  • Чесночный пресс
  • Чашка и шпатель 
  • Нож для очистки овощей



Как приготовить:
1) Поместить 3-4 моркови в среднюю кастрюлю и залить ее холодной водой, чтобы полностью покрыть всю морковь водой. Поставить на сильный огонь и довести до кипения. Уменьшить огонь до среднего и варить около 15-30 минут или пока он не станет мягким и легко преткнётся вилкой. Слейте воду и дайте остыть.


2) Разогрейте духовку до 350 ф (177 с). Используя нож, снять всю морковную кожуру и выбросьте. Слегка промойте морковь и протрите бумажным полотенцем. На больших отверстиях натереть на терке для сыра всю морковь в средней миске. Очистить, вымыть 3-4 зубчика чеснока. Если вы не любите чеснок, можно использовать 2-3 маленьких чеснока. Чеснок измельчить через пресс и добавить к тертой моркови. Натереть сыр, если он еще не тёртый, и добавить к моркови. Слегка посолить, добавьте 2-4 столовые ложки майонеза, в зависимости от того, насколько сливочным вы хотите, чтобы начинка была. Все перемешать шпателем до полного смешивания.


3) Нарезать ломтиками багетный или любой другой хлеб. Выложить их на подготовленный противень. Положить обильную столовую ложку или две начинки на каждый хлеб и округлите ею ложкой или пальцами, чтобы она выглядела аккуратно и морковь негде не торчала. Повторить со всем хлебом и начинкой. Выпекать при температуре 350 ф (177 с) в течение 10-15 минут или пока сыр не расплавится и хлеб не станет немного хрустящим. Подавать теплым.

Хранение: в холодильнике в закрытой таре.

Свежесть: 2-4 дня