Cabbage & Bacon Salad

 

You will like this light and delicious salad. It's made from simple ingredients that you should already have. It's quick to make, and under 30 minutes. This is one of my favorite salads that I enjoy eating, even alone. It serves with almost any meal. I hope you will like this too!


Cuisine: American

Kitchen: Julietta's Creations

Time: 15-20 minutes

Serving: 1 medium plate (4-6 people)



Ingredients: 

  • 1 - 1 1/2 cup green cabbage
  • 3/4 cup frozen peas
  • 4-5 eggs
  • 1 cup tomatoes, less juice (1-2 small/medium tomatoes)
  • 3/4 cup bacon (3-5 strips)
  • 3/4- 1 cup shredded Mexican cheese
  • 1/4 - 1/3 cup mayo



What You'll Need:

  • Small pot or sauce pan
  • Cutting Board & Knife
  • Small/Medium Skillet or Baking Sheet
  • Spatula or butter knife
  • Serving Dish 
  • Plate



Instructions:

1) Place 4-5 eggs in a small pot and fill it up with water so all eggs are fully covered in water. Bring to a boil on high heat. Reduce heat to medium and cook for 10 minutes uncovered. Drain water and let stand in freezing cold water or even let cold water rinse in the pot for couple minutes until eggs are fully cooled to room temperature. Set aside.


2) Take about 3-4 strips of bacon and cook them on a skillet over medium heat until cooked through and LIGHTLY golden on both sides. (Bacon is already very greasy so you don't need to add cooking oil to the skillet for frying.) You don't want to really crisp up your bacon, or it will be really crumble in your mouth. Unless that's what your aiming for. While bacon is cooking, prepare a plate or tray with several layers of paper towels. Once bacon is cooked, transfer it to the prepared plate with paper towel and let it sit and soak up extra grease in the paper towel. Add couple extra paper towel over the top and pat it down to get some off at the top as well. An alternative way is to cook bacon in the oven at 350 or 400 F on a baking sheet for 10-15 minutes or until golden. 


3) Prepare the dish you will be using for the salad and set it aside. Cut cabbage into small/medium size squares on a cutting board and layer it out at the bottom of your serving dish. Set aside. Take out your frozen peas and spread them out evenly over the cabbage. (Don't worry about peas being frozen, they thaw really quick.) Tap the eggs on the counter or table and peel of the shells and discard. Lightly rinse and clean with water. Wipe clean with a clean paper towel. On a cutting board or using an egg slicer, dice eggs into small squares. Layer them evenly over the peas on the serving dish. Take about 1/4- 1/3 of mayo and spread an even medium thin layer of mayo over the eggs using a spatula or butter knife. Next, Cut 1-2 small/medium tomatoes into squares and spready them over mayo. Try to put as less juice as possible to not get the salad wet. Then, cut up the cooked bacon into medium side squares and spread them evenly over the tomatoes. Finally top with 3/4 - 1 cup shredded Mexican cheese over the top. You can put as little or as much cheese as you would like at the top. Wrap in plastic wrap and refrigerate until ready to serve. Salad is recommended to be served within 1-2 days assembled.  


Storing: Covered with plastic wrap, refrigerated

Freshness: 2-3 days

Preparing ahead: Eggs, bacon could be cooked and diced 2 days ahead, covered and stored in the refrigerator. Cabbage could be diced, covered and refrigerated 1 day ahead. Tomatoes are not recommended to be diced up ahead of time, cut them right before assembling. 



Russian Version/Рецепт по-русски:


Салат с Капустой и Беконом
Вам понравится этот легкий и вкусный салат. Он сделан из простых ингредиентов, которые у вас уже должны быть. Это быстро готовится и занимает менее 30 минут. Это один из моих любимых салатов, который я люблю есть даже без горячего. Подается практически к любому блюду. Надеюсь, вам оно тоже понравится!


Кухня: Северная Америка

Автор: Julietta's Creations 

Время: 15-20 минут

Порция: 1 средняя тарелка (4-6 человек)



Ингредиенты:

  • 1-1 1/2 стакана зеленой капусты
  • 3/4 стакана замороженного горошка
  • 4-5 яиц
  • 1 стакан помидоров, меньше сока (1-2 маленьких / средних помидора)
  • 3/4 стакана бекона (3-5 полосок)
  • 3/4 - 1 стакана тертого мексиканского сыра
  • 1/4 - 1/3 стакана майонеза



Что понадобиться:

  • Маленькая кастрюля или ковш
  • Разделочная доска и нож
  • Маленькая / средняя сковорода или противень
  • Шпатель или нож для масла
  • Тарелка для подачи 
  • Тарелка



Как приготовить:
1) Поместить 4-5 яиц в небольшую кастрюлю и залить ее водой, чтобы все яйца были полностью покрыты водой. Довести до кипения на сильном огне. Уменьшить огонь до среднего и готовить 10 минут без крышки. Слить воду и дать постоять в ледяной воде или даже дать холодной воды теч в кастрюлю в течение нескольких минут, пока яйца полностью не остынут до комнатной температуры. Отставить в сторону.

2) Возьмите примерно 3-4 полоски бекона и обжарьте их на сковороде на среднем огне, пока они не станут полностью золотистыми с обеих сторон. (Бекон уже очень жирный, поэтому вам не нужно добавлять растительное масло в сковороду для жарки.) Ненужно, чтобы бекон был сильно зажаренным и хрустящим, иначе оно будет жёсткая на зубах. Если конечно вы этого и хотите. Пока бекон готовится, приготовьте тарелку или поднос с несколькими слоями бумажных полотенец. Когда бекон приготовится, переложите его на подготовленную тарелку с бумажным полотенцем и дайте ему постоять, впитывая лишний жир на бумажном полотенце. Добавьте пару дополнительных бумажных полотенец поверх и слегка прижмите салфетки к бекону, чтобы жир впитал сверху. Альтернативный способ—приготовить бекон в духовке при температуре 350 (177c) или 400ф (204с) на противне в течение 10-15 минут или до золотистого цвета.

3) Приготовьте тарелку, которое вы будете использовать для салата, и отложите его в сторону. Нарежьте капусту квадратами небольшого / среднего размера на разделочной доске и выложите ее на дно тарелки для подачи. Отложите в сторону. Выньте замороженный горошек из морозилки и равномерно распределите его сверху капусты. (Не беспокойтесь о том, что горох замороженный, он очень быстро оттаивает.) Постучите яйца по столе, очистите скорлупу и выбросьте. Слегка промойте водой. Протрите чистым бумажным полотенцем. На разделочной доске или с помощью резки яиц нарежьте яйца небольшими кубиками. Выложите их равномерно поверх гороха на сервировочном блюде. Возьмите примерно 1/4 - 1/3 майонеза и распределите средний тонкий слой майонеза по яйцам с помощью шпателем или ножа для масла. Затем нарежьте 1-2 маленьких / средних помидора квадратами и положите сверху майонеза. Постарайтесь положить как можно меньше сока, чтобы салат не намок. Затем нарежьте приготовленный бекон на квадраты и равномерно распределите их по помидорам. Наконец, сверху положите 3/4 - 1 стакан тертого мексиканского сыра. Вы можете положить сверху сыра столько, сколько хотите. Накройте пищевой пленкой и поставьте в холодильник до подачи. Салат рекомендуется подавать в течение 1-2 дней в собранном виде.

Хранение: Накрытый в пищевой пленке, в холодильнике.

Свежесть: 2-3 дня

Приготовить Заранее: Яйца и бекон можно приготовить и нарезать кубиками за 2 дня, накрыть крышкой и хранить в холодильнике. Капусту можно нарезать кубиками, накрыть крышкой и поставить в холодильник за 1 день вперед. Помидоры не рекомендуется заранее нарезать кубиками, нарежьте их прямо перед сборкой.