Beet Salad

I really enjoy having this salad. It's light, it's tasty and it only takes couple ingredients to make. Very easy, very fast to prepare. 



Cuisine: 

Kitchen Author: Natasha's Kitchen/Julietta's Creations

Preparing Time: 5-10 minutes

Cooking Time: 20-40 minutes

Serving: 1 medium bowl (2-4)



Ingredients:

  • 2-4 medium beets
  • 1⁄2-1 red or yellow onion ( Original recipe calls for red but I normally like to use yellow)
  • 3-4 tbsp. mayo or to taste
  • 1⁄4 tsp salt or to taste
  • 1⁄2 tsp sugar or to taste
  • 1 tbsp. white vinegar
  • Green Onions to garnish 



What You'll Need:

  • Medium Pot
  • Bowl & spatula
  • Vegetable grater
  • Paring knife
  • Cutting Board & Knife



Instructions:

1) Rinse 2-4 medium beets and place them in a medium pot and fill it up with water to fully cover all the beets. Bring the pot to a boil on high heat. Reduce heat to medium and cook for 20-45 minutes or until soft and tender and a fork pierces through easily. Drain water from pot and let cool.


2) Once it's cool enough to work with, using a paring knife scrape the sides and all over the beets to completely remove all skin off the beets. Repeat with all beets. Lightly rinse with water or wipe off with paper towel the beets. 


3) Using a vegetable grater, on the big holes, grate all beets into soft strips in a medium or large bowl. 


4) Peel, clean, wash and dry 1/2 and onion and cut it into thin strips or cubes. Add them to the bowl. Add about 3-4 tbsp. of mayo or to taste + 1/4 tsp salt + 1/2 tsp sugar + 1 tbsp. white vinegar or all to taste and mix to combine. Try not to add too much mayo though, otherwise it becomes too creamy. Start with about 1-2 tbsp. of mayo and continue adding by 1 additional tbsp. until reached the desired consistency. Garnish with green onions if desired.



Storing: Keep refrigerated in a closed container

Freshness: 1-3 days 



Russian Version/Рецепт по-русски:


Салат с Свеклой

Мне очень нравится этот салат. Он легкий, вкусный и для его приготовления нужны только пару ингредиентов. Очень просто,  и очень быстро готовится.



Кухня: 

Автор Кухни: Natasha's Kitchen / Julietta's Creations

Время Для Подготовки: 5-10 минут.

Время Приготовления: 20-40 минут.

Порция: 1 миска среднего размера (2-4)



Ингредиенты:

  • 2-4 средних свеклы
  • 1⁄2-1 красной или желтой луковицы (в оригинальном рецепте используется красный, но обычно я предпочитаю использовать желтый)
  • 3-4 ст.л майонез или по вкусу
  • 1⁄4 чайной ложки соли или по вкусу
  • 1⁄2 чайной ложки сахара или по вкусу
  • 1 ст.л белый уксус
  • Зеленый лук для украшения



Что Понадобится:

  • Средняя кастрюля 
  • Чашка и лопатка
  • Терка для овощей
  • Нож для очистки овощей
  • Разделочная доска и нож



Как приготовить:

1) Промойте 2-4 средних свеклы и поместите их в среднюю кастрюлю и залейте ее водой, чтобы полностью покрыть всю свеклу. Доведите кастрюлю до кипения на сильном огне. Уменьшите огонь до среднего и готовьте 20-45 минут, или пока оно не станет мягким и вилка легко проткнется. Слейте воду из кастрюли и дайте остыть.


2) Когда оно достаточно остынет, с помощью ножа для очистки, очистите свеклу по бокам и по всей поверхности, чтобы полностью счистить всю кожицу со свеклы. Повторите со всей свеклой. Слегка промойте свеклу водой или вытрите бумажным полотенцем.


3) С помощью терки для овощей на больших отверстиях натереть всю свеклу мягкими полосками в средней или большой миске.


4) Очистить, вымыть и обсушить 1/2 лука и нарезать тонкими полосками или кубиками. Добавьте их в миску. Добавьте примерно 3-4 ст.л майонеза или по вкусу + 1/4 чайной ложки соли + 1/2 чайной ложки сахара + 1 ст.л белого уксуса или все по вкусу и перемешайте всё. Постарайтесь не добавлять слишком много майонеза, иначе он станет слишком жирным и кремовым. Начните примерно с 1-2 ст.л майонеза и продолжайте добавлять еще 1 ст.л пока не достигнет желаемой консистенции. По желанию украсьте зеленым луком.



Хранение: хранить в холодильнике в закрытом контейнере.

Свежесть: 1-3 дня