Beef Crepes
In Russia, blini (crepes) are something every wife makes because they are a great breakfast, appetizer or even just something to drink tea with. And we know in Russia, everybody loves tea. So there will always be something for tea. This recipe I will be sharing with you has a beef and onion filling which makes a great breakfast or an appetizer for a party.
Cuisine: Russian
Kitchen: Julietta’s Creations
Time: 30 minute- 1 hours
Serving: 10- 15 crepes
Ingredients:
Crepes:
- 2 eggs
- 4 tbsp sugar
- 1 cup milk
- 1 cup + flour
- Vanilla Extract
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- Butter to fry
Filling:
- 2-4 cups Ground Beef
- ½ onion
- Salt & Pepper to taste
Tools Used:
- Bowls
- Non stick Skillets
- Food Processor
- Cutting Board & knife
Directions:
1. In a food processor, add 2 eggs + 4 tbsp sugar + 1 cup milk + 1-2 drops of vanilla extract and blend until smooth. Next add 1 cup flour and blend again until no lumps. Batter should slightly thicken, add 2 tbsp of oil and blend again. (If batter is too thick add more milk, if too liquid add more flour). Batter should easily move around the skillet when you swirl but not be running consistency.
2. Melt a little piece of butter (about 1/2 tbsp). Place about 3 tbsp of batter on a nonstick skillet or I use 1 scoop of a mini ladle, starting from the edges and swirl it around and in the center to make one fully covered circle. Tip extra liquid from the skillet back into the batter plate. (Blini are best when they are thin).
3. Cook over medium/low heat until bubbled and edges start to brown about 3-5 minutes.
4. Flip over with a spatula and cook on other side. The other side cooks a lot faster about 1-2 minutes. Sometimes it helps to flip over if you go around the edges of the crepe, to not rip the crepe.
5. Remove from skillet and repeat until batter ends. Stack cooked crepes one on top of the other. After every 1-2 crepes flip over the stack having the bottom ones on top now, that way you will keep the crepes soft.
6. For the Filling: Dice onions and transfer to a bowl, add 2-4 cups of ground beef, season with salt and pepper to taste and mix until combined. Transfer to a heated skillet and cook on medium heat until cooked through and browned, breaking big chunks with a spatula. Remove from heat and let cool.
7. Spread on each crepe, about 1-2 tbsp of filling. Fold the edges toward the middle. Then roll, folding any open edges towards the middle of the crepe. Best served warm. To reserve, lightly reheat in an oven or microwave.
Storing: Room temperature for 1-2 days, covered. Refrigerate after 2 days
Freshness: 4-5 days
*Please adjust recipe of measurements & time based on your own personal taste, various of ingredients and different materials used.
Russian Version/Рецепт по-Русски:
Блины с Мясом
Ингредиенты:
Тесто на блинчики:
- 2 яйца
- 4 ст.л сахара
- 1 ст. молока
- 1+ ст. муки
- Пару каплей экстракт ванилина
- 2 ст.л оливкового масла (оливковое масло первого отжима )
- Сливочное масло для жарки
Начинка:
- 2-4 ст. говяжьего фарша
- ½ лука
- Соль и перец на вкус
Что понадобиться:
- Миски
- Сковорода с антипригарным покрытием
- Кухонный комбайн
Досточка и ножик
Как Приготовить:
1. В кухонный комбайн добавьте 2 яйца + 4 столовые ложки сахара + 1 стакан молока + 1-2 капли ванильного экстракта и взбивайте до получения однородной массы. Затем добавьте 1 стакан муки и снова перемешайте хорошо чтобы не было комков. Тесто должно слегка загустеть, добавить 2 столовые ложки растительное масла и снова перемешать. (Если тесто слишком густое, добавьте больше молока, если слишком жидкое, добавьте больше муки). Тесто должно легко перемещаться по сковороде, когда выливаете, но не должно быть слишком жидкое.
2. Растопить маленький кусочек сливочного масла около 1/2 столовой ложки в сковороде. Поместите примерно 3 столовые ложки жидкого теста на сковороду с антипригарным покрытием, или я использую 1 ложку маленькой поварёшки, начиная с краев и вращая его вокруг и в центре, чтобы сделать один полностью покрытый круг. Слить лишнюю жидкость из сковороды обратно в миску с тестом. (Блины лучше, когда они тонкие) Готовьте на среднем /слабом огне до образования маленьких пузырьков и когда края начинают становиться коричневые, около 3-5 минут. Переверните шпателем блин и готовьте на другой стороне. Иногда помогает перевернуть, если поддет вокруг края блина с помощью шпателя. Второя сторона готовиться быстрее где та 1-2 минуты. Снимите со сковороды и положите на тарелку и продолжайте процесс, пока тесто не кончится. Сложите приготовленные блины один поверх другого. После каждые 1-2 блинчика переверните всю стопку, чтобы нижние теперь были сверху, таким образом, вы будете держать блинчики мягкими.
3. Для начинки: нарезать кубиками лук и переложить в миску, добавить 2-4 ст. говяжьего фарша, приправить солью и перцем по вкусу и перемешать до смешивания. Переложить в разогретую сковороду и готовить на среднем огне, пока не обжарен, ломая большие куски с помощью шпателя. Снять с огня и дать остыть.
4. Нанесите на каждый блин, около 1-2 столовых ложек начинки. Сложите края к середине. Затем скрутит, складывая все открытые края к середине блина.
5. Лучше всего подавать тёплые. Хранить при комнатной температуре 1-2 дня. Убрать в холодильник через 2 дня. Чтобы переподать, можно слегка разогреть в духовки или микроволновки.
Хранение: При комнатной температуре в течение 1-2 дней, накрытыми. Хранит в холодильнике через 2 дня
Свежесть: 4-5 дней